I Bøgeskov var flere borgere klar til at afgive deres stemme til EU-valget om ja eller nej til afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Det var valgstyrerformand, Tommy Rachlitz Nielsen (C), der åbnede valget, og det var en fantastisk oplevelse, fortæller han.

Han er politiker, han er nyvalgt i Fredericia Byråd og så elsker han demokratiet. Netop det sidste er højsædet under en valghandlinger, mener den konservative politiker.

– En valgdag er demokratiets festdag. Det er hyggeligt. Det er rart at komme på de små valgsteder. Vi befinder os heldigvis i et land, hvor vi har lov til at sige vores mening. Jeg er på et mindre valgsted i dag, men det er jeg glad for. Vi ser ofte en højere stemmeprocent på de mindre valgsteder end på de store, så vi er et sted, hvor folk forstår at sætte pris på retten til at bruge de demokratiske rettigheder, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Flere havde valgt at være tidligt til stede i Bøgeskov, der dog er et af de mindre valgsteder i Fredericia Kommune.

– Der stod flere mennesker fra morgenstuden, der skulle videre på arbejde, men først ville afgive deres stemme. Det er positivt. Det er første gang, at jeg er valgtilforordnet i Fredericia, hvor jeg også er folkevalgt, det er spændende, mener han.

Kærligheden til demokratiet blomstrer for alvor på en dag som i dag, hvor danskerne går til valg.

– Jeg har altid elsket valgdage. Det er vigtig del af den demokratiske proces, og selvfølgelig skal vi politikere være her, når der er valg, slutter byrådsmedlemmet.

Valgstederne lukker først kl.20.00.