Stemningen var elektrisk på byrådsmødet mandag aften, der på grund af coronakrisen blev afholdt i Fredericia Idrætscenter. Der gik ikke ret lang tid, før oppositionen begyndte at profilere deres positioner.

»Vi synes at processen med budgetforliget 2021 har været rigtig god. I Venstre har vi stået på bosætning 360 grader og vores vision for Fredericia, når vi kigger fremad. Vi vil gerne være med til at investere i Fredericia, vi vil gerne være med til at skabe vækst og arbejdspladser. I Venstre vil vi gerne gøre det billigere at bo i Fredericia«, sagde Peder Tind fra Venstre.

Herefter langede han ud efter Enhedslisten:

»Jeg kan så forstå at Enhedslisten begynder at kloge sig på, hvorfor vi er med i budget 2021. Jeg vil godt komme med et godt råd: Brug jeres krudt på at fortælle, hvorfor I er med, istedet for at bruge krudt på at fortælle om hvorfor andre er med. Vi fortæller den gode historie om hvad der er i budgettet, og det forholder vi os til. Om det er blåt, om det er rødt, om det er gult – lad os nu kigge på det, der er i indholdet. I Venstre tager vi ansvar for den by, vi er en del af.«

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz holdte fast i at Peder Tind selv sagde, at Venstre ikke kom igennem med at gøre det billigere at bo i Fredericia, eksempelvis med skattelettelser:

»Jeg har undret mig over at Venstre var med i budgetforliget. Jeg har svært ved at se, hvorfor Venstre er gået med. Også Nye Borgerlige. Det er en helt oprigtig nysgerrighed, fordi jeg ikke synes det er et særligt borgerligt eller liberalt budget«, sagde Schultz.

Hun tilføjede at det som er ‘klassik for V-politikere’, er de ikke kommet gennem med. Til gengæld havde hun kun ‘applaus’ over at Venstre også var med til at kæmpe for minimumsnomeringer og cykelstier.

«Jeg tror , Cecilie, du skal være glad for at der kommer flere borgere til Fredericia. For det er noget af det, der skal finansiere dine mange behov«, svarede Peter Tind. Også Karsten Byrgersen sagde at han fandt det besynderligt, hvis Nye Borgerlige ikke var med i forliget:

»Grunden til at vi er med, det er vi fordi det vedrører de borgere vi er valgt af og for. Og så har vi et fælleskab, hvor vi bliver hørt, vi har muligheden for at tale og vi lytter til hinanden, og vi opnår noget i fælleskab. Ellers var det her ikke noget værd«.

Susanne Eilersen sagde at der har været lange drøftelser omkring de ting, man ikke var enige om. Og nogle af de ting fik man så med:

»Dansk Folkeparti kan virkelig se sig selv i det her forlig, fordi vores fingeraftryk er med. Vi er glade for at vi er med for 7. år i træk, og vi synes det er godt for byen. Det der også kendetegner en god by er, hvordan vi behandler vores svageste. Det gælder vores børn og ældre, folk som er langt væk fra arbejdsmarkedet, handicappede. Det synes jeg det her budget bærer præg af«.

Politisk ordfører for Socialdemokratiet, Steen Wrist Ørts, lagde vægt på de store løft rundt omkring i kommunen, der nu er vedtaget. De historisk store investeringer ser han som en god investering og på en økonomisk solid baggrund, hvor renten er meget lav.

»En ting er at investere i en forbedret indsats for arbejdsløse. Det er vi også med på. Vi tror bare mere på at skabe nogle arbejdspladser. Vi skal have nogle jobs, vi kan henvise folk til. Når vi i år rammer et anlægsprogram på over 600 millioner, så skaber det mange arbejdspladser«, slog Steen Wrist Ørts fast.

Generelt var stemningen præget af politiske markeringer, der på trods af den generelle enighed om budgetforliget, også til tider afslørende nogle af uenighederne, der har været under forhandlingerne. ■

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren Haastrup
Søren Haastrup
3 måneder siden

Jeg er fuldstændig med på ideen om, at der skal skabes arbejdspladser, men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvorvidt Byrådet har kortlagt arbejdsløse Fredericianers kompetencer for derigennem at sikre sig, at de arbejdspladser der opstår gennem de mange lånefinasierede initiativer også skaber jobs som er tilpasset de ledige Fredericianers kompetencer.

Jeg tænker nej…. det har man ikke så man skyder i blinde og den alt afgørende lyst til at væksten blot for at vækste kan man så foran sig selv i spejlet i Socialdemokratiet Fredericia godtgøre ved at bilde sig ind at man skaber job til Fredericianere…..

Ønskede man vitterlig det så havde man uddannet ledige til at kunne tage de job som eksempelvis skat har lagt i byen osv.

Man er konstant på bagkant hvis ikke man uddanner inden virksomhederne kommer.

Så hvis man vil have flere Fredericianere i job så hav fokus på deres drømme, deres muligheder og opkvalificer dem fremfor at tro at det at tiltrække virksomheder og skabe jobs gennem anlæg kaster tusindvis af jobs af til Fredericianere.