Så fik vi endelig sat en dato på folketingsvalget.

Det er rigtig rart og godt for dansk politik at vi får spændingen udløst. Valgkampen har været i gang længe og har skabt et politisk dødvande, hvor kampagner og symbolpolitik fylder mere end reelle politiske forhandlinger. Det bliver godt at komme i gang for alvor.  

Jeg er optimistisk og tror på et rigtig godt valg til SF. Helt centralt er det at sikre en fortsat stærk og arbejdende SF stemme på Christiansborg. Kun på den måde løfter vi de dagsordener, der er vigtigst for mig og for SF. Det handler kort fortalt om tre ting, mere lighed, mere bæredygtighed og mere demokrati og ligeværd.

Det vigtigste i valgkampen er at vi får sat fokus på ulighed og lavet tiltag, der sikrer, at alle børn har mulighed for at bryde den negative sociale arv. Det kræver massivt fokus på flere voksne i skoler og institutioner, et stærkt og anerkendende tværfagligt samarbejde og plads og rum til tidlige indsatser.

Samtidig skal vi sikre en dagpengeløsning. 54.000 er faldet ud af dagpengesystemet og har fået ændret deres livsvilkår markant. Det skal vi have lavet om på ved at forkorte genoptjeningsperioden til et halvt år og efter et valg skal vi sikre en hurtig løsning der virker. En løsning der

Dem der yder mindst til samfundet er desværre nogle af dem der har mest. Vi skal have lukket skattehullerne og have de multinationale selskaber til at betale retmæssig skat i Danmark.

Vi skal slå ring om danske arbejdsvilkår og overenskomster og bekæmpe social dumping, da det er en direkte vej til et mere ulige samfund.

Sidst men ikke mindst skal vi sætte ekstra skub i udvikling af Danmark som et grønt foregangsland. Den kollektive trafik trænger til et massivt løft og vi skal satse benhårdt på at udvikle grønne væktsindustrier. Det gavner først og fremmest miljøet, men kan sagtens gå hånd i hånd med bæredygtig økonomisk vækst

Jeg glæder mig til for alvor at møde vælgerne og fortælle om SF´s politik og løsninger på de største udfordringer. Der er altid god energi i en valgkamp og vi er mere end klar i SF.

Læserbrev af Lars Olesen, folketingskandidat for SF i Fredericia