I løbet af weekenden har Københavns Vestegns Politi modtaget en række anmeldelser fra borgere om mistænkelige personer. I forbindelse med at politiet er kommet, har det vist sig, at de mistænkelige personer var unge der var i gang med at spille Pokémon Go på deres mobiltelefon. Spillet handler om at gå rundt og finde små grafiske figurer i det offentlige rum, men de unges adfærd har i flere tilfælde skabt frygt for indbrud hos andre borgere, hvilket så har fået dem til at kontakte politiet.

Pandelamper
I forbindelse med sagerne har de unge ved flere lejligheder været inde på privat område i deres søgen efter de virtuelle Pokémon. Politiet har set tilfælde hvor de unge været udstyret med pandelamper, reb og andet for at kunne finde rundt om mørket. I hvert fald i ét tilfælde har en sådan pokémon-jagt angiveligt igangsat tyverialarmen på en skole i Hvidovre.

Overvej din adfærd
Københavns Vestegns Politi, der kun kan støtte op om at folk leger, har det sjovt og bruger det offentlige rum, vil i den forbindelse dog give disse råd til Pokémon-jægerne:
• Overvej nøje, hvordan din adfærd må se ud for andre
• Gå aldrig ind på privat område uden tilladelse
• Se dig for – ellers kan du være til fare for dig selv eller andre i trafikken
Lige som i andre forhold, opfordrer vi borgerne til at tænke sig om og til ikke at skabe nervøsitet hos andre medborgere og dermed udløse større politiaktioner.