Tangsafari, lyslokning og vandreture. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan lave og opleve i det fri, og i næste uge bliver der sat fokus på de mange muligheder, som naturen har at byde på.

Hele næste uge er nemlig Naturens Uge – Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen – og overalt i landet bliver det markeret med natur- og friluftsaktiviteter for både børn og voksne.

I alt forventes op mod 250.000 danskere at deltage i Naturens Uge – herunder 188.000 børn fra skoler og dagtilbud.

Naturens Uge gik tidligere under navnet Naturens Dag – en årligt tilbagevendende begivenhed, der har været afholdt siden 2004. I år har mærkedagen haft vokseværk og er blevet til Naturens Uge. Formålet er dog stadig det samme: At få danskerne mere ud i naturen og give dem inspiration til at komme ud hele året rundt.


Sådan kan Naturens Uge dækkes

6. september: Officiel åbning
Mandag kl. 10 bliver Naturens Uge skudt i gang med en officiel åbning i Østerådalen i Aalborg (v. infohuset i Østerådalen, Over Kæret 9, 9000 Aalborg).

Her skal to 4. klasser fra Byplanvejens Skole på natureventyr i Østerådalen med Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, og Lars Midtiby, direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Presseakkreditering via mikkel@dn.dk.

6. – 10. september: Skoler og dagtilbud
I hverdagene 6. til 10. september skal 188.000 børn fra skoler og dagtilbud ud i det fri i forbindelse med Naturens Uge. Se her, hvor mange børn der er tilmeldt i de enkelte kommuner.

Hvis I vil besøge en skole eller et dagtilbud, der deltager i Naturens Uge, kan I kontakte pressemedarbejder Mikkel Faartoft (26 79 59 83 | mikkel@dn.dk). Så hjælper vi med at finde en passende case tæt på jer.

6. – 12. september: Offentlige arrangementer
I løbet af ugen bliver der afholdt hundredvis af offentlige natur- og friluftsarrangementer for børn og voksne i hele landet Det er bl.a. foreninger, klubber, virksomheder og privatpersoner, der inviterer på sjove aktiviteter i naturen.

Arrangementerne kan findes på www.naturensuge.dk/find-et-arrangement

I kan enten kontakte arrangøren direkte eller kontakte pressemedarbejder Mikkel Faartoft.

FAKTA: Naturens Uge

  • Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen.
  • Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.
  • Naturens Uge afholdes d. 6.-12. september 2021 med offentlige naturarrangementer i hele landet.
  • I løbet af hverdagene deltager 188.000 børn fra skoler og dagtilbud.
  • Tidligere gik begivenheden under navnet Naturens Dag. Fra i år er Naturens Dag blevet udvidet til Naturens Uge.
  • Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004. Siden 2010 har Naturens Dag været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.
  • Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.
  • www.naturensuge.dk kan man læse mere og se en oversigt over alle arrangementer.