Lørdag den 2. januar blev de først fredericianere vaccineret. Det skete på Hybyhus Plejehjem kl. 9.00. Det er et historisk vendepunkt i kampen mod corona i Fredericia Kommune. Det var en stolt Borgmester, der havde sin første officielle opgave til modtagelsen af vaccinerne. “Et afgørende skridt i kampen”, lyder det fra Wrist.

Ca. 80 beboere og 23 medarbejdere på plejehjemmet blev vaccineret som de første sammen med 15 udekørende medarbejdere. Fredericia Kommune forventer samtidig, at der vil være nok til 130 vacciner, og de resterende vil blive givet til de beboere og medarbejdere, der står standby.

Vaccinationerne blev ledet af læge Christina Kraaer fra Lægehuset Prinsessegade. I alt fire læger, to studerende og to lægesekretærer vil stå for at vaccinerer beboere og medarbejdere.

Efterhånden som Fredericia Kommune får leveret flere vacciner, vil de resterende plejehjem blive vaccineret i de kommende uger. Region Syddanmark forventer, at alle plejehjemsbeboere i regionen vil være vaccineret inden den 14. januar 2021.

Sådan foregik det i morges
Vaccinerne ankom til Hybyhus Plejehjem kl. 8.00. Herefter blev gjort klar, og vaccinationerne af beboere og medarbejdere gik i gang kl. 9.00.

Der har indtil nu ikke været nogle smittede på Hybyhus Plejehjem, derfor var pressen gode årsager heller ikke inviteret ind for tage billeder.

Borgmester: “Det er et vigtigt skridt, men vi er ikke ved enden”

Iført den tykke vinterjakke var Fredericia nye borgmester, Steen Wrist Ørts, klar til at tage imod den første sending af Corona-vacciner, der tidligt lørdag morgen ankom til Hybyhus Plejehjem.

“Der var en tidlig morgen med en temperatur lige omkring 0-punktet, men glæden var helt i top. Det er meget meget stor dag for Fredericias fælles kamp gennem. Det er et skelsættende nyt kapitel i kampen mod Corona i Fredericia. Nu er vi gået i gang og indenfor 14 dage har plejehjemmene fået første gang af deres 2 doser. Det er plejehjemmene, derfra kommer de næste skridt med forskellige grupper i samfundet”, forklarer Steen Wrist.

“Det var så glædeligt at opleve i dag, at alle beboere havde takket ja tak til at få vaccinen. Det synes jeg også vi skal tage med videre os der ikke er så sårbare. Det er ikke kun for os selv at vi tager de her vacciner. Det er en fælles opgave. Når tiden kommer og det så tager jeg også min vaccine. Og jeg vil gerne opfordre alle andre til det også”, slår Wrist fast.

Den vaccine der nu er kommet til Fredericia kommer fra Pfizer-BioNtech, men inden længe er EU klar med godkendelsen af en ny vaccine fra Moderna. Med denne på plads bliver der endnu flere vacciner på vej. De bliver hilst velkommen af Borgmesteren.

“Vi tager imod alt det vaccine vi kan få. I samme omgang vil jeg gerne rette en stor tak til det personale der får koordineret det her. Det er frontmedarbejderne, de praktiserende læger og Sygehus Lillebælt der sammen får det til at lykkes. Det er også lidt vigtigt at få understreget, at det her er kun de første vacciner”, fortæller Wrist.

“Vi må ikke sænke paraderne lige nu. Vores bedste våben er stadig afstand, god håndhygiejne og ingen forsamlinger. Det har vi brug for at fortsætte, det er vigtigt for mig at understrege. Ham der Mr. Corona kender ikke vigepligten”

Modtagelsen af vaccinerne på Hybyhus Plejehjem var den første opgave for den nye borgmester, der trådte til 1. januar. Han beskriver det selv som en stor og glædelig opgave.

“Jeg var en kort tur på Rådhuset 1. januar og det her var min første opgave at tage imod de her vacciner. Det er nok en af de gladeste opgaver tror jeg, som jeg i nær tid kommer til at opleve. Det er stort for os alle sammen, at vi kan starte på den sidste del af kampen. Det er alle mulige mennesker verden over der har løst det, min opgave var bare at sige velkommen og tak”, lyder det fra Steen Wrist.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer