Venstre i Fredericia holdt tirsdag aften et kandidatmøde, hvor der var anledning til at møde nye og gamle kandidater. I den forbindelse fik mange af kandidaterne præsenteret, hvilke mærkesager, som de vil fokusere på til kommunalvalget i efteråret. Ligheden for alle kandidater er, at de er klar til en valgkamp, som indeholder åbenhed, saglighed og og stærk politisk ledelse.

Hos Venstre i Fredericia vil man føre en valgkamp, som giver kandidaterne rig mulighed for at folde sig ud og præsentere deres mærkesager. De vil gribe valgkampen an, så alle deres kandidater er synlige i gadebilledet, da de går op i sammenhold.

– Nu har jeg været folketingskandidat, og der var jeg næsten helt alene. Det her er noget helt andet, fordi vi er et hold, som går ind for de samme visioner for Fredericias fremtid. Det skaber noget gejst, og derfor er det ikke altafgørende, hvem af os der får stemmerne, så længe Venstre får dem, siger en af kandidaterne, Niels Martin Vind, der får opbakning af partifællen Annette Bach Laursen:

– Det handler ikke kun om byen, men det handler også om kommunen. Det går vi meget op i, og derfor tænker vi også over, hvordan vi formulerer os, siger hun.

Derudover er kandidaterne enige om, at deres styrke ligger ved, at de er en repræsentativ gruppe. Det vil sige, at de har kandidater med forskellige jobs, aldre og baggrund, og dermed indeholder partiet en stor diversitet. Derudover vil de gerne være med til at tale byen op, da Fredericia har mange muligheder:

– Vi har næsten det hele. Vi har et godt kulturliv, flot natur, nemt til motorvejen og alle muligheder for at være bosat i byen. Det gælder bare om at gribe dem. Erhvervslivet er ligeledes i udvikling, og det er kun glædeligt, siger kandidaten, Helene Østergaard.

Venstre i Fredericia mener, at byen mangler en strategi for netop den udvikling, som byen oplever. Det er både med hensyn til bosætningen samt en strategi til at løse den demografiske udfordring, som landet kommer til at opleve inden længe. Partiet mener, at det er en rigtig god kommune, der har en god geografisk beliggenhed, og derfor kræver det, at man tænker i længere baner end tidligere. I den forbindelse offentliggjorde de et valgprogram i sidste uge, som hedder ’Et menneskeligt Fredericia i vækst’’.

Der fremgår det følgende:

– I Venstre vil vi sætte kursen mod fremtidens Fredericia med et visionært grundlag for vores bosætning. Vi vil derfor investere i nye attraktive byggegrunde og den tilhørende infrastruktur, men også fremhæve det varierede udbud af boliger i hele kommunen. Flere fredericianere betyder et større skattegrundlag og derved flere midler til velfærd.

Partiet vil gerne have en større borgerinddragelse, og derfor vil de gerne etablere flere lokale råd, så borgerne kan føle, at de bliver set og hørt af politikerne:

– Vi mangler, at borgerne føler, at de er en del af forandringerne, som politikerne laver. Hvis der kommer ti nye cykelstier, så skal borgerne vide, hvorfor at det bliver gjort, siger kandidaten, Louis Lindholm.

Kandidaterne glæder sig til at møde fredericianerne op til valgkampen, hvor borgmesterkandidaten fra Venstre, Peder Tind, håber på, at borgerne er opmærksomme på, at der er et alternativ til Socialdemokratiet i byen.

– Vi står 13 kandidater med en masse politik på hjertet, og vælgerne kan roligt sætte kryds ved et borgerligt parti, fordi vi har et stærkt valgforbund, der sikrer, at alle stemmerne tæller med. Det handler om ledelse, og det er vi klar til at levere, siger han.