Han er ikke helt ny på stemmesedlen, tilbage i 2017 var Søren Seidelin at finder under Liberal Alliances faner, men nu er han vendt ”hjem” til Venstre. Han er glad for, at der er højt til loftet og muligheden for at have sine egne budskaber med.

– Jeg synes det er værd at bruge tid på lokalpolitik, fordi det er den måde vi sætter regler og rammer for borgerne i samfundet. Det er utrolig interessant, for der er 1.000 veje at gå. Der er så mange mennesker der skal finde enighed om en retning – og derfor peger borgerne på repræsentanter der varetager deres interesser, siger Søren Seidelin og fortsætter:

– Man kan ikke få alt i gennem, men det er spændende hvem der skal give hvor meget og for hvilket output. Sidste gang kunne Bjerregaard gøre hvad han ville, men heldigvis valgte han at gå over midten, selvom han ikke behøvedes det. Det synes jeg er sundt – også fremadrettet. Det vil jeg også arbejde for. Det er nok smartere med det bredeste flertal over midten.

Selvom han kommer fra Liberal Alliance føler Søren Seidelin sig velkommen i Venstre.

– Heldigvis er der fløje i venstre – og man kan godt være i Venstre og være liberal. Der er et eller andet sted heller ikke den store forskel på Venstre og Socialdemokratiet, men venstre har den liberale grundide. Jeg har været medlem i mine yngre dage og er nu vendt hjem, siger Søren Seidelin og fortsætter:

– Jeg ser gerne mig selv som en socialliberalist. Mennesket skal kunne passe sig selv og stå på egne ben, men når man falder, så skal der være noget der kan gribe os – men uden det er for meget vat man bliver pakket ind i. Der mener jeg måske, at der er lidt for mange mennesker der er på delvis passiv forsørgelse.

– Vi skal give den nødvendige hjælp. Det er det jeg mener når jeg siger, at jeg er socialliberalist, slår Søren Seidelin fast.

Peder Tind er et godt bud på en borgmester

Det kommer næppe bag på nogen, at en mand der er at finde på Venstres liste også vil stå bag Venstres borgmesterkandidat, Peder Tind. Selv beskriver Søren Seidelin Venstre som et samlet hold.

– Jeg har det enormt godt med at pege på Peder. Han er ikke socialist, men han er socialliberalist. Han har alle de liberale dyder i ham. Så kan det godt være, at han er mere blød, men jeg ser ikke de helt store forskelle. Christian Jørgensen er, som mig, meget liberal i det. Nu har jeg haft chancen for at gå op af dem i et stykke tid – og jeg synes de alle sammen er gode på hver deres måde, siger Søren Seidelin og fortsætter:

– Det virker meget gennemarbejdet det vi har med. Det glæder mig, at vi står sammen. Vi er et hold, der løfter i flok. Vi har om nogen vist, at Venstre kan finde ud af at spille på samme hold. Der er ingen åbne fløjkrige som ved det seneste valg. Vi har de samme tilgange til tingene. Vi har mulighed for at påvirke politikken også. Vi står alle bag valgprogrammet – og vi har frie rammer til selv at mene hvad vi gør. Så på den måde er der ingen partilinje som vi skal indordne os under. Det er også det liberale det.

Valget kan blive tæt

Søren Seidelin spår, at valget bliver tæt. Et tæt valgresultat betyder også, at det kan være svært på forhånd at gætte sig til hvem der ender med at sidde for bordenden.

– Hele blokken henter 4 mandater, det gør de, siger Søren Seidelin og fortsætter:

– Nye Borgerlige er kommet til. Selvom DF og Byrgesen havde deres, så har det lagt sig og Nye Borgerlige er her med den effekt det kommer til at have. Jeg tænker, at vi nok skal få en 5-6 mandater i Venstre og de resterende mandater fordelt på de øvrige borgerlige partier.

– Jeg tror de blå partier kan finde hinanden. Jeg vil helst tro det er om Peder. Jeg ser helst ikke Susanne Eilersen som borgmester. Hun har mange ting til fælles med de røde partier, så måske de endda ender med at krone hende. Det vil være et uheldigt scenarie, lyder det fra Søren Seidelin.

– Jeg tror den bliver svær. Jeg tror hun kommer til at sidde med en trumf på hånden. Får hun 3 mandater og Socialdemokraterne har 7 eller 8 mandater, så bliver det meget tungen på vægtskålen. Sådan er det jo altid. Det er en farlig situation. Jeg synes man skal sikre det bredest mulige flertal over midten. Det vil altid være at foretrække, at man har et bredt flertal. Systemet er bygget op om personlige mandater og ikke partimandater. Man kan med et enkelt skifte ødelægge hele balancen. Det er farligt når man er ude på et mandat, lyder det afslutningsvist fra Søren Seidelin.