Når Fredericia Byråd meget snart påbegynder arbejdet med at lægge budgettet for det næste år i Fredericia, så tager Venstre arbejdstøjet på, fortæller Gruppeformand, Peder Tind til Fredericia AVISEN.

Budgetforhandlingerne plejer at være årets højdepunkt for politikere, og i år er ingen undtagelse, i hvert fald ikke når man taler med politikerne om, hvad det vigtigste er her efter sommerferien.

“Man kan sige, at generelt venter vi på de kommende budgetforhandlinger, og det ser vi frem til. Vi er forberedt, og han en masse gode forslag og tanker med i vores kuffert, og vi var ude med lidt før sommerferien, som blandt andet handler om investeringer i arbejdsmarked- og jobcenterområdet, og det er noget vi vil tage med”, sagde Peder Tind til Fredericia AVISEN.

“Så er vi i virkeligheden, ligesom Borgmesteren, afventende på den aftale mellem Regeringen og KL, hvor vi afventer basistal at lægge et budget ud fra. Derfor må man også forvente, at budgetforhandlingerne ikke starter lige med det samme”, fortalte Tind og fortsatte:

“Men det ændrer ikke på vores fokus, vi glæder os til at diskutere udfordringer og muligheder for at vi som by fortsat kan udvikle os. Vi er konstruktive, og vi ser frem til en god forhandling”

“Vi har vores første gruppemøde 12. August, hvor vi officielt mødes igen efter vores sommerferie, og her samler vi op på budgetforhandlingsprocessen og de udvalgsaktiviteter vi skal i gang med til efteråret”, lød det fra gruppeformanden.

Man kan sige, at vi har hele tiden kendt forudsætninger fra valget afslutning, at det nok ikke ville blive som de andre år, fordi den nye regering lige skulle på plads. Mette Frederiksen meldte ud i valgkampen, at kommunerne skal have et større råderum, og det er godt for Fredericia, for vi har en god økonomi, men må ikke bruge lidt flere af vores egne penge”, sagde Tind og fortsatte:

“Hvis det spiller ind i forhold til det budget vi skal lave, så har vi brug for at vide det. Vi tager det som det kommer, og vi har arbejdstøjet på. Vi arbejder hårdt, og vi har et overblik over økonomien – og vi har ønsker i Venstre, men det er klart at vi mangler lidt viden på regeringens udspil”

“For os i Venstre handler det om, at vi startede en tradition med DF før sommerferien, hvor vi spillede ind med et par ønsker. Det er meget naturligt synes jeg, og håber vi kan blive ved”, sagde Tind og sluttede:

“Borgmesteren har været glad for brede forlig, så her kan han jo være glad for, at Venstre og DF allerede er enige, så mangler der ikke så mange andre. Jeg ser det som et sundhedstegn for det borgerlige Fredericia, at vi kan stå sammen. Vi elsker det brede samarbejde, så det går vi også efter i budgetforhandlingerne”.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia