Når afgående Borgmester, Jacob Bjerregaard, bliver sammenlignet med en fængselsdømt hærchef af Kurt Kingod, så står det for egen regning. Det slår Gruppeformand Peder Tind (V) fast med opbakning fra resten af gruppen.

»Min personlige holdning er, at det jo ikke er givet, at Bjerregaards handlinger er ulovlige, men mistanken om embedsmisbrug bør efter min mening, efter mere end 38 år ved politiet, undersøges af netop politiet«, sagde Kurt Kingod til AVISEN i en artikel, der blev bragt mandag aften.

Der skal ikke ledes længe på Google eller i medierne for at finde ud af, at Kurt Kingod er et fremtrædende medlem af Venstre i Fredericias bestyrelse. Men disse udtalelser om Jacob Bjerregaard må stå for egen regning. Gruppeformand Peder tager afstand fra udmeldingen og vil kun forholde sig til faktuelle oplysninger i Bjerregaard-sagen.

»Det er ikke Venstres holdning. Der er én, der kender alle svarene, der bliver efterspurgt. Det er Jacob selv. Jeg kender ikke svarene. Jeg har forsøgt hele den sidste uge, der har været meget anderledes, at sige klart og tydeligt, at jeg gerne vil forholde mig til det faktuelle. Borgmesteren er stoppet og vi skal have en ny«, siger Peder Tind til AVISEN.

»Så har der været noget med et eftervederlag, der handler om hvornår Borgmesteren stopper datomæssigt. Det har jeg ikke en holdning til, det er op til socialdemokraterne selv. Det vigtige for Venstre er, at der kommer en god overlevering. Vi må ikke tabe momentum i forhold til det stærke budget2021, hvorfor det er afgørende at overleveringen er god. Hvor lang tid det kræver, det forholder jeg mig ikke til«, understreger Tind.

Ekstra Bladet har været ude med en række artikler, der fremsætter alvorlig kritik af Jacob Bjerregaard. Hovedpersonen selv afviser kritikken, men har alligevel måtte trække sig fra både borgmesterposten og det job, der fik ham til at forlade den Borgmesterposten.

»Jeg vil ikke gå ind og kommentere på mediedækningen. Der er mulighed for at skrive, det man skriver. Der er flere medier, der har ringet i denne uge for at spørge ind til sagen for at finde hoved og hale i det. Jeg har bare forholdt mig faktuelt. Det er det politiske projekt og indholdet der er det vigtige«, lyder det fra Venstres gruppeformand, Peder Tind.

»Det er en borgmester som ingen forventede ville stoppe. Det er klart, at det kalder på reaktioner, både fra medier, privatpersoner og partier. Jeg udtaler mig på Venstres gruppes vegne, og vi mener, at det skal baseres på fakta«, fortsætter Tind.

Kenny Bruun: Det giver da et flashback

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Byrådsmedlem for Venstre, Kenny Bruun Olsen, tager ligesom Tind afstand fra udmeldingen, men fortæller samtidig, at det hele giver ham et flashback til for otte år siden, da det var hans indkørsel, der var fyldt med journalister.

»Det står for Kurts helt egen regning. Jeg skal ikke hverken be- eller afkræfte, hvad jeg mener om der. Det vil jeg helst ikke. Kurt står på sidelinjen, det blander jeg mig helt udenom«, siger Kenny Bruun Olsen til AVISEN.

I forhold til indholdet i påstanden fra partifællen Kingod, så vil Kenny Bruun ikke forholde sig til andet end, hvad der er beviseligt.

»Det ser ikke særligt godt ud for Jacob på den måde, det er fremstillet og hvad andre har udtalt til pressen. Men jeg må lade det gå sin stille og rolige gang. Umiddelbart slipper Ekstra Bladet ham ikke. Det er flere gange om dagen, at de finder noget. Når først det er kommet ud, at han stopper, så er der nok mange, der vil komme med ting. Om det er rigtigt eller ej udtaler jeg mig ikke om. Er der ikke beviser, vil jeg ikke udtale mig«, slår Bruun Olsen fast.

Selvsamme Kenny Bruun Olsen stod på bagsiden af den mediestorm, der var for otte år siden og kostede Thomas Banke hans borgmesterpost. Med journalister i indkørslen og synet af en politiker, hvis handlinger i livet blev gennemgået til mindste detalje har Kenny oplevet noget lignende det som Bjerregaard og Wrist oplever i disse dage.

»Det er lidt et flashback på et mindre niveau. Nu ved jeg jo ikke, hvad Jacob har gjort og ikke har gjort. Han står ved sin uskyld og er det til andet er bevist. Men jeg kan godt mærke, at der kom lidt tilbage til mig. Jeg er sindssygt glad for, at det ikke er mig. Men jeg tror, at Steen får det lettere på den måde, fordi han ikke har nogen, der umiddelbart lægger et bagholdsangreb. Det var lidt det, jeg var oppe i mod. Det her er noget andet«, fortæller Kenny og fortsætter:

»Men jeg kan godt huske adrenalinen, der pumpede op til, Thomas gik. Der var sendevogne alle steder, DR og TV2 boede næsten hjemme ved mig og fik leverpostejsmadder. Det var voldsomt. Så jeg føler et flashback. Det er ikke sjovt at være i fokus. I bund og grund er jeg meget privat, jeg nyder ikke bare rampelyset. Det var en meget underlig tid. Men jeg synes, at Steen klarer det rigtig godt. Han har en ro i sig, man kan mærke, at folk kan lide ham. Steen er nem at kunne lide. Han er en guttermand, Steen, det er han«.

Jørgensen: Jeg ønsker at afvente undersøgelsen før vi konkluderer

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Christian Jørgensen følger sine to partifæller – og ønsker ikke at stå bag Kingods udtalelse. Bjerregaard har gjort meget for byen – og har delt ud af posterne, så også Venstre har haft en stor indflydelse. Derfor vil Jørgensen gerne have fakta på bordet, før han udtaler sig om de sager medierne bringer frem.

»Jeg tager afstand fra den udtalelse, som Kurt Kingod kommer med. Jeg opfatter det som en privatpersons udtalelse, og dem er der mange af i tiden. Jeg ønsker at afvente resultatet af den undersøgelse, der er igangsat, og man skal holde sig for god til at konkludere på forhånd,« siger Christian Jørgensen og fortsætter:

»Jeg har en højere rating af Jacob Bjerregaards indsats som borgmester i de forløbende syv år end Kurt Kingod har. Der er skabt mange resultater i byen på mange områder, blandt andet erhvervsmæssigt, men også udviklingen i midtbyen, bare for at nævne et par stykker.«

»Jacob Bjerregaard har ikke gjort det alene, derfor har vi i Venstre også en aktie i udviklingen og den vil jeg gerne stå på mål for. Når vælgerne i et demokratisk valg giver et parti absolut flertal som i Fredericia i 2017 for Socialdemokratiet og Bjerregaards vedkommende, det sker også i andre kommuner med en Venstre-borgmester i spidsen – eksempelvis i Herning og Kolding,« uddyber Jørgensen og tilføjer:

»Det er demokratiets vilkår, og det er klart, at så har et parti og en borgmester stor magt, men jeg synes, at Socialdemokratiet og Jacob Bjerregaard har delt ud med poster og indflydelse til alle. Man må respektere, at de er lykkes med det brede samarbejde også. Som lokal liberal politiker ser jeg da gerne fremadrettet, at Socialdemokratiet ikke har absolut flertal, men det er jo en helt anden snak.«

Hvad tænker du om Ekstra Bladets artikler?

»Jeg bryder mig ikke den form for journalistik, der for mig at se bygger på et tvivlsomt grundlag. Lige nu ser jeg frem til, at sagen bringes til ende med den vedtagne undersøgelse.«

Jensen: Det er en kedelig tendens

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Pernelle Jensen kalder det en kedelig tendens, at der så ofte skal trues med politianmeldelser. Der er bestilt en redegørelse – og det er ud fra den, der skal handles. Ikke før.

»Det er ikke noget, han ytrer på vegne af Venstre. Jeg tager afstand fra den måde at tale på og de udtalelser, han er kommet med. Han udtaler sig på egne vegne og ikke Venstres,« indleder Pernelle Jensen

»Det er en kedelig tendens at tale om politianmeldelser. Vi skal ikke politianmelde hinanden i politik. Lige nu forholder jeg mig, at der er bestilt en redegørelse, og den afventer vi. Økonomiudvalget har bestilt denne, og så må vi se, hvad den indeholder,« siger Pernelle Jensen og fortsætter:

»Jeg synes, at vi har haft et fint og bredt samarbejde i alle syv år med Jacob Bjerregaard som Borgmester. Fredericia har gjort det godt, og den positive udvikling, som byen er inde i, kan vi takke det brede samarbejde for. Byen har rykket sig på mange punkter. Vi har sat gang i mange ting, se bare det seneste budgetforlig, hvor der er igen er sat gang i meget på alle områder. Vi har haft gode versioner for byen, og vi har høstet positivt på alle parametre. Set fra mine øjne er det eksempelvis gået godt på udannelsesområdet, hvor vi har fået et mere attraktivt uddannelsesmiljø, men også tiltrukket nye uddannelser til Fredericia, så vi i dag ret faktisk kan kalde os en uddannelsesby.«

»Endelig ser man også, at vi har investeret massivt i børneområdet og daginstitutioner og altså kort sagt rykket os på parametre, hvor andre kommuner ikke har rykket sig, selvom vi har været i en højkonjunktur. Jeg synes, at vi som byråd og sammen med vores borgere har været med til at udvikle byen,« tilføjer Jensen og slutter:

»I forhold til Ekstra Bladets artikler, så er det svært at forholde sig til, hvad der står. Vi afventer undersøgelsen, som vi har bestilt. Artiklerne giver ikke noget overblik, og beskriver et forløb med meget få beviser for de påstande, som der bringes, men som sagt, så vil jeg afvente den kommende redegørelse, som skal være mere konkret.«

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren Haastrup Alternativet
Søren Haastrup Alternativet
1 måned siden

Har ikke en holdning til hvornår han stopper omend det har betydning for kommunens økonomi okay??

Nu er det sådan, at I følge Kommunestyrelsesloven så er det Byrådets opgave, at give tilsagn om, hvornår det skal ske så jeg begræder da, at Peder Tind tilsyneladende ikke vil tage det ansvar på sig at have en mening herom, men overlader det til Socialdemokratiet på trods af Kommunestyrelsesloven tydeligt pålægger Byrådet det ansvar.

Det har betydning for kommunens økonomi. Hvor mange varme hænder kan man få for det man kan spare på eftervederlag, hvis man har mod til at tage stilling?