TM Tønder lignede langt inde i udekampen mod Odder en vinder, men i slutminutterne satte de føringen over styr og spillede 27-27. Dermed kom der uventet hjælp til FHK i kampen om den direkte oprykning.

FHK behøver principielt kun holde fokus på sig selv, men livescoresites har formentlig haft besøg af en del fredericanere i løbet af søndag eftermiddag fra klokken 15:30 og halvanden times tid frem.

Det fredericianske mandskab kan “nøjes” med selv at vinde fem ud af de sidste seks kampe, men man kan ikke undgå at følge med i, hvordan det går den direkte konkurrent fra Tønder.

Odder lugtede hjemme i Spektrum Odder blod, efter de ellers har fået en ordentlig en på sinkadusen i de seneste kampe. Otterup vandt 39-28 mod østjyderne, FHK vandt 35-25 og Stoholm vandt 23-19.

Alligevel var det Odder, der kom bedst fra start. Måltavlen viste 4-2 efter tre minutter, efter kampens helt store spiller, Odders Matias Damgaard, scorede sit andet mål.

Tønder lod sig dog ikke chokere. Sønderjyderne udlignede til 5-5 og kom sidenhen foran 7-8. Tønder er for tiden uden den sygemeldte cheftræner Torben Sørensen, og i hans fravær er Hans Martin Asmussen forfremmet til spillende cheftræner. Netop Hans Martin gik forrest og bragte Tønder foran 9-13 efter 26 minutters spil.

Ved pausen var Tønder foran 11-15, men Odder gav ikke op. Tønder var i front med 15-19, men fire Odder-scoringer i træk gjorde, at de sidste 20 minutter af opgøret blev intense.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Salah Boutaf scorede i tomt mål til 19-19 med 16 minutter igen, men så trådte den svenske storskytte Felix Kasch til. Med to scoringer var han med til at bringe Tønder foran med 19-22.

Med ti minutter igen var Tønder stadig foran med tre mål. Hjemmeholdet kæmpede dog som besatte og gav ikke op uden kamp, og det gav bonus i sidste ende.

Da der resterede seks minutter af opgøret forlangte Odder timeout ved stillingen 24-26, men efterfølgende scorede Odder to gange i træk og så var der for alvor gang i Spektrum Odder.

Tønders Lasse Nikolajsen scorede på straffekast til 26-27 med knap tre minutter igen, men så det lykkedes det ikke sønderjyderne at score mere i kampen.

Det lykkedes til gengæld for Odder, som udlignede til 27-27 med et minut igen. Tønder tog efterfølgende timeout og brændte deres forsøg. Med 20 sekunder igen forlangte Odder timeout, men det lykkedes heller ikke hjemmeholdet at score, hvorfor kampen endte uafgjort.

Dermed er FHK nu tre point foran Tønder i kampen om den direkte oprykning. Næste gang FHK skal i aktion er på torsdag på udebane mod Team Sydhavsøerne, mens Tønders næste modstander er Stoholm på hjemmebane.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.