Forsikringsselskaber og kunder følger torsdag ekstra nøje med, når Udenrigsministeriet opdaterer sine rejsevejledninger. Der kan være udsigt til et rejseforbud til en populær feriedestination, nemlig Spanien. Her er svar på, hvordan rejseforsikringen dækker, både for dem der allerede er i udlandet, og for dem skal afsted på ferie om lidt.

Selvom rekordmange i år holder sommerferie herhjemme, er der fortsat en del danskere, som er taget til udlandet eller planlægger at rejse i juli og august.

Men bekymrede kunder i forsikringsselskabet Codan henvender sig nu med spørgsmål om, hvordan de er stillet, hvis rejser til deres destination pludselig frarådes.

De seneste par uger er der nemlig registreret en markant stigning i smittetrykket i Spanien, en af de mest populære feriedestinationer.

”Vi følger i dag ekstra tæt med i den ugentlige opdatering af rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, og mit gæt er, at mange danskere gør det samme,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan, og henviser til, at dækningen for rejseforsikringer følger vejledningerne fra ministeriet.

”Der er specielt ét centralt spørgsmål, som vi får fra bekymrede kunder lige nu: kan jeg tage af sted på sommerferie og stadig være ordentligt dækket? Det korte svar er ja. Kunder er naturligvis omfattet af vores normale betingelser, også hvis rejsevejledningen bliver orange eller rød under opholdet. Hvis den ændres kort tid før afrejse, så kan kunder ringe til os for at høre om mulighederne for at afbestille,” siger han.

Henrik Bundgaard henviser til afsnittet ”Rejseforsikring og coronavirus” for specifikke detaljer og scenarier i forhold til dækningen. Se afsnit længere nede.

Spanien kan blive ”karantæneland”

Da Udenrigsministeriet åbnede for rejser til store dele af Europa i slutningen af juni, var det med en besked om, at der kan ske ”ændringer i landenes indrejserestriktioner eller karantæneregler”, hvis forholdene for Covid-19 udvikler sig.

De officielle rejsevejledninger bliver opdateret hver torsdag, typisk klokken 16, med udgangspunkt i en vurdering fra Statens Serum Institut.

Her er antal nysmittede ét af kriterierne, der bliver lagt vægt på, og et land eller område, der lige nu er åbent, ændrer ifølge Udenrigsministeriet status til ”karantæneland”, hvis der er flere end 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Udviklingen i Spanien, hvor der senest er registreret 29.1 smittede per 100.000 indbyggere, har blandt andet fået de norske myndigheder til at advare om mulighed for ændrede rejsevejledninger til landet.

Ekstra mange rejseskader og travl sommer

Fra marts, hvor grænserne lukkede, og frem til juni har Codan behandlet 86% flere rejseskader blandt de 245.000 husstande, der kunde i forsikringsselskabet, sammenlignet med de seneste to år.

I perioden har andelen af sygebehandlingssager ligget på 5-7% og afbestillingsager på 70-80%. Normalt udgør sager med sygebehandling under opholdet 20-30% af rejseskaderne, mens afbestillingssager typisk udgør 30-40%.

”Vi forventer at få en ekstra travl sommer, hvor Rejsevejledningen stadig kan skift langt oftere. Men vi klar til at hjælpe og har indsat ekstra ressourcer for at kunne rådgive og betjene kunder hurtigst muligt,” siger Henrik Bundgaard.

”For tiden er en vis mængde af usikkerhed og krav om fleksibilitet et vilkår, vi er underlagt, ligesom alle andre aktører og brancher som coronakrisen påvirker i samfundet. På travle dage har vi fået femten gange så mange henvendelser, end vi plejer,” siger han.

Leave a Reply