Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford kommer til Fredericia torsdag den 27. august. Her er borgmester Jacob Bjerregaard vært for en dag, der omfatter et besøg under prøverne på Fredericia Teaters Shu-bi-dua-musical og et møde med lokale virksomhedsledere.

Ambassadør Gifford ankommer til Fredericia om formiddagen, hvor han bliver budt velkommen af borgmester Jacob Bjerregaard på Fredericia Rådhus. Efter et kort møde går turen videre til Fredericia Teater, hvor teaterchef Søren Møller, der i øjeblikket er i gang med prøverne til den nye Shu-bi-dua musical, viser rundt. Borgmesteren ser frem til besøget og til at vise Fredericia frem fra sin bedste side:

”Jeg glæder mig til at vise ambassadøren vores dejlig by og vores succesfulde teater. Jeg håber, at besøget kan skabe flere gode forbindelser til USA og inspirere til endnu mere samarbejde og samhandel.”

Efter rundvisning på teateret går turen videre til Business Fredericia, der har arrangeret et møde med lokale erhvervsfolk. Her er emnet øget samarbejde med USA og amerikanske virksomheder. Blandt deltagerne er ADP, Process Engineering og Monjasa. Ambassadøren vil også fortælle om potentialet i den frihandelsaftale som USA og EU i øjeblikket forhandler om.

Efter mødet er der rundvisning på FredericiaC, hvor chefkonsulent Henning Bøgh viser rundt i den nye klimasikrede bydel blandt de nygravede kanaler og den midlertidige containerby, C-byen.

Besøget afsluttes med en frokost for ambassadøren og de deltagende virksomheder på restaurant Oven Vande.

(Foto: State Dept.)