Byrådet havde inviteret til dialogmøde om Fredericia Teater i demokraticontaineren ved Gammel Havn, og det fik velforberedte borgere fra andre partier som SF, De konservative og Alternativet på banen med kritiske spørgsmål.

Hvor er pengene blevet af? Det spørgsmål blev gentaget mange gange på Hotel Gl. Havn hvor arrangementet for demokraticontaineren var flyttet til i dagens anledning. Byrådets repræsentanter forsøgte at få registreret holdningerne blandt borgerne med henblik på at inddrage dem i den demokratiske proces. Men den kritiske linje fra de fremmødte var tydelig:

“Byrådet har et ansvar, for de sidder som kommunalbestyrelse med magten”, sagde en debatør. En anden hæftede sig ved forvaltningens håndtering af sagen og hvorfor man ikke havde vidst noget. Den generelle konsensus var at der er tale om et svigt overfor borgernes penge, når teateret går konkurs med et milliontab på det offentliges regning.

“Jeg vil da godt gå i teateret, hvis de åbner igen. Så skal de spille Kejserens Nye Klæder”, sagde Sune Nørgaard der er nyopstillet for SF. Det fik hele forsamlingen til at bryde ud i latter. Bag hans humørfulde bemærkning lå der også et ønske om åbenhed om hele forløbet, og det blev suppleret af Tommy Rachlitz fra De Konservative:

“Vi har stillet spørgsmål, mange. Men jeg synes faktisk ikke vi får nogle svar. Det finder jeg dybt utilfredsstillende”, sagde han. Han og flere andre rejste krav om en uvildig undersøgelse, der kan komme til bunds i hele forløbet frem mod konkursen.

Anette Hyre-Jensen og Lise Nielson sagde at byrådet havde modtaget en omfattende gennemgang af kuratorens undersøgelse, men det fandt ingen af de kritiske stemmer godt nok. De vil samtidig også have placeret et politisk ansvar.

En deltager mente at Fredericia Teater var et prestigeprojekt, og havde man ladet sig forblænde af “fyrtårnet”? Sammenlignet med at tusinder af borgere havde købt billetter til forestillinger, der aldrig blev til noget, blev der stillet spørgsmål ved om det var et elitært projekt.

Bølgerne gik til tider højt, for der var meget få svar om årsagerne til Fredericia Teaters undergang. Argumentet fra byrådets repræsentanter var at teateret havde hentet mange besøgende til Fredericia og dermed skabt liv i byen. Nogle ville så vide om man overhovedet havde tal for hvor mange penge, der blev hentet på den måde. Men det havde man desværre ikke, hvorfor det var en teoretisk diskussion.

Efterhånden som aftenen skred frem var det tydeligt, at der var flere spørgsmål end svar, og at kritikken mod byrådet og forvaltningen var særdeles hård.

“Vi skal vel lære noget af det? Så hvorfor ikke få noget mere åbenhed? Hvorfor er det så hemmeligsfuldt”, sagde en deltager. Alle punkterne blev samlet op af Anette Hyre Jensen og Lise Nielson, der vil gå videre med indtrykkene fra debatten.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer