SF Fredericia valgte på generalforsamlingen i juni 2020 spidskandidater. Flere af de 5 kandidater blev valgt ved kampvalg med en stemmes flertal, herunder spidskandidaten. Det skriver nogle af de SF’ere, der nu har trukket sig.

Malene Søgaard-Andersen, Lea Nydahl Lyberth, Henning Troelsen og Allan Søgaard-Andersen forlader SF i Fredericia på grund af uenighed i partiet.

Et medlem valgte af klage over valghandlingen. Alle kandidat valgene blev efterfølgende underkendt af SF’s landsledelse, da der ved valgene blev tilladt anvendelse af en fuldmagt i strid med vedtægterne og almindelig foreningsret.  

Det medførte debatter i partiforeningen om den politiske linje og omkring kandidatsamarbejdet. Herunder trak bl.a. spidskandidaten sig ved skriftlig meddelelse til bestyrelsen. To andre af de valgte kandidater trak sig også efterfølgende.

SF Fredericia afholdt derfor på ny opstillingsmøde af spidskandidater den 24. september 2020, ved et medlemsmøde. Her valgte medlemmerne den samme spidskandidat en gang til. Derudover valgte man tre yderligere kandidater.

»Vi er nogle medlemmer, som oven på medlemsmødet den 24. september 2020 i SF Fredericia, ikke længere kan se os selv i SF Fredericia som medlemmer,« skriver fire medlemmer og fortsætter:

»Vi kan ikke støtte det politiske projekt man har valgt. Vi har derfor valgt, at vi ikke mere vil stå i Fredericia partiforening. Vi er fortsat SF’ere og medlemmer af SF, men har valgt at vi i stedet melder os over i en anden af SF’s partiforeninger«.

»Det er en svær beslutning for alle, men det er desværre nødvendigt, da det politiske projekt man ønsker at promovere SF på i Fredericia, er det samme som ved sidste byrådsvalg og byrådsperiode,« uddyber de og tilføjer:

»Det medførte dengang i 2017 at SF røg helt ud af byrådet i Fredericia. SF Fredericia har med valget af spidskandidat, valgt at gå tilbage til en fuser. «

»Vi respekterer til fulde, at det er medlemmerne, som bestemmer i SF Fredericia og ønsker SF Fredericia held og lykke til byrådsvalget«.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Pamperiet har alle dage eksisteret i det regi.

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Hvordan kan man være SFer uden at stemme på en fuser🤔😉🤣😂