Der var i dag indvielse af Uniscraps domicil i Taulov Dry Port. Her var medarbejdere, samarbejdspartnere og politikere repræsenteret til at markere det nye domicil. 

Fire talere var på programmet, inden smørrebrødstapas, hvidvin, vand, og kaffe blev givet fri. Fælles for alle talere var glæden ved samarbejdet, valget af Taulov som domicil og fremtidens komme. 

Bo Sandemand, Uniscrap A/S (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Første taler var Operationel Chef Bo Sandemand fra Uniscrap, han sagde blandt andet: 

“Der er stor bevågenhed i hele koncernen, selv hos vores ejere i Hong Kong glæder man sig til at høre, hvordan dagen er gået. Jeg vil også gerne takke ADP og Fredericia Kommune for et stærkt samarbejde.”

Borgmester Jacob Bjerregaard. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Hernæst var det Borgmester Jacob Bjerregaard, som stolt bød virksomheden velkommen i Taulov. 

“Jeg tror, at hele Danmark kigger med på, hvad vi laver i Fredericia lige nu. Det er unikt, hvordan vi aktiverer vores erhvervsjord, og jeres byggeri har også rejst sig utrolig hurtigt. I får både store og små naboer, der sammen med jer, vil danne grobund for et nyt centralt erhvervsområde i Danmark,” sagde Borgmesteren. 

ADP A/S Bestyrelsesformand, Erik Østergaard. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Tredje taler var ADPs bestyrelsesformand, Erik Østergaard, der roste Uniscrap for at vælge Fredericia og samtidig kunne fortælle, at da han blev formand, var det rene marker herude. Nu blomstrer virksomhederne. Samtidig takkede han samarbejdspartnerne fra PFA og Fredericia Kommune.

CEO for ADP A/S, Rune D. Rasmussen. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Sidste taler var CEO, Rune D. Rasmussen fra ADP A/S, der igen slog fast, at den centrale beliggenhed i Danmark er et konkurrenceparameter, som faktisk betyder rigtig meget. En virksomhed som Uniscrap kan arbejde lokalt, regionalt, men måske også internationelt fra Fredericia.  

Historien bag UNISCRAP A/S

Uniscrap A/S blev grundlagt i 1858 af det daværende Petersen & Albeck A/S og fusionerede i 1978 med Joseph Levin & Co A/S, der blev grundlagt i 1866.

Disse to firmaer havde gennem generationer beskæftiget sig med genvinding af mange typer affald, og de skabte med fusionen en større dansk virksomhed med afdelinger over hele landet.

Idégrundlaget var genvinding af primært jern og metalskrot samt returpapir.

Med en målsætning om at være etableret i alle større danske byer voksede Unsicrap gennem opkøb af flere virksomheder, og udviklede sig derved, til en af danmarks største aktører indenfor genvinding. 

Uniscrap foretog i 1993 den største enkeltstående investering, da virksomheden opbyggede et shredderanlæg i Kolding som dog i 2007 blev afløst af et endnu større anlæg på den nye skrotplads i Grenå. Anlægget i Grenå er nu frasolgt,idet Unsicrap A/S har valgt at fokusere på en anden teknologisk platform, der bedre imødekommer markedets ønsker. 

Uniscrap A/S var frem til 2006 ejet af miljøinvesteringsselskabet Invest Miljø og er i dag ejet af kinesiske Chiho Environmental Group

I dag blev virksomhedens nye domicil indviet i Taulov. 

https://www.facebook.com/blikfangoptikfredericia/

Skriv et svar