De to bæltkommuner har indgået et unikt samarbejde på hjælpemiddel- og specialundervisningsområderne. Den nye fælles enhed ”Hjælpemidler og Kommunikation Lillebælt” skal fra april måned stå for at løse de fælles opgaver på områderne høre, tale, syn og IKT. Det skal sikre borgerne i de to kommuner mere nærhed og helhed, når de har brug for hjælpemidler eller specialundervisning.

”I Fredericia Kommune har vi i flere år selv løst opgaverne på hjælpemiddelområdet og vores erfaringer viser, at der kan spares samtidig med, at opgaverne bliver løst med større kvalitet, mere tværfaglighed og med mere fokus på rehabilitering og nærhed for vores borgere”, siger sundhedschef Anne-Mette Dalgaard.

”Vi har i Middelfart Kommune hidtil samarbejdet med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning i Odense. Opgaverne er blevet løst dels i Odense og dels i Middelfart. Jeg ser frem til, at vi fremover kan tilbyde specialiserede ydelser til voksne med samme høje kvalitet, lokalt i nærområdet”, siger Borgerservicechef Helle Mikkelsen og tilføjer, at ydelser til børn fortsat løses af Center for Kommunikation og velfærdsteknologi i Odense.

For at kunne samarbejde på hjælpemiddelområdet har det været nødvendigt at alle ansatte samles i en fælles afdeling – Hjælpemidler & Kommunikation Lillebælt. Alle medarbejderne er ansat i såkaldt delte stillinger og får fælles adresse hos Hjælpemidler og Kommunikation i Fredericia. Mai-Britt Tingsager bliver leder af Hjælpemidler & Kommunikation Lillebælt.

”Det nye samarbejde mellem vores to kommuner vil komme til at sikre en høj faglighed med gode muligheder for en højere grad af specialisering, som vil komme vores borgere til gode. Vi bliver også mindre sårbare i forhold til at løse opgaverne på hjælpemiddel- og specialundervisnings området”, siger lederen af Hjælpemidler & Kommunikation Lillebælt, Mai-Britt Tingsager.

Det nye samarbejde bliver indviet ved en reception den 9. april 2015.

Fakta
Fredericia Kommune hjemtog i 2011-2012 en række opgaver på de specialiserede områder inden for høre, tale, syn og IKT fra Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle.
Middelfart Kommune har siden 2007 fået opgaver på de specialiserede ydelser varetaget gennem en aftale med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning i Odense.