Den fælles kommunale 10. klasse i Fredericia kan i år fejre 20 års jubilæum

Skolestarten i august 1999 var en hel del kaotisk. Bygningerne på Mosegårdsvej stod knap færdig, og derfor cyklede eleverne dengang til Houens Odde Spejdercenter ved Kolding, hvor introforløb startede for de nye elever.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

”Jeg synes, at det er fantastisk, at vi igennem 20 år har haft en skole specielt henvendt til elever, der gerne vil tage en 10.klasse. For 10. klasse kan være med til at gøre de unge mere afklaret omkring valg af ungdomsuddannelse, så de vælger rigtigt første gang og ikke falder fra efterfølgende”, siger formanden for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen.

Nye elever klar til skolestart

På mandag, den 12. august, er alt klart til at modtage de nye elever, og skolestarten betyder også en ny og anderledes organisering af skoleåret.

Skoleåret i 10. klasse vil være modulopbygget og tilrettelægges individuelt ud fra de elevsamtaler, som eleverne har været inviteret til inden skolestarten.

”Det er vigtigt for os som skole at tilrettelægge skoleåret, så vi sikrer, at eleven får det maksimale udbytte af skoleåret, så de efterfølgende er klar til at begynde på en ungdomsuddannelse”, fortæller skole- og ungdomsskoleleder, Søren Pedersen.

Erhvervsskoler og industrien er vigtige medspillere

Et tæt samarbejde med UU, erhvervsskolerne og industrien er vigtige elementer i den nye struktur, som eleverne møder på skolen, når sommerferien slutter lige om lidt.

”Det er enormt vigtigt, at vi i skolen sørger for at give vores unge indsigt i alle de karrieremuligheder, der findes, når de har afsluttet folkeskolen. Derfor er jeg rigtig glad for, at UngFredericia har inddraget erhvervslivet i den nye struktur”, siger Pernelle Jensen.

På mandag den 12. august begynder 100 forventningsfulde elever i 10. klasse, og skolen oplever i år en stigning i andelen af elever, som ønsker at gå i 10. klasse i Fredericia Kommune. En del elever fra Middelfart vælger også at tage turen over bæltet for at gå i 10. klasse i Fredericia.

Fakta

Skoleåret i 10. klasse byder på et introforløb, fagfaglig undervisning, vejledning og brobygning på ungdomsuddannelserne. Studieturen i dette skoleår går til Barcelona i ugen efter efterårsferien.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00