På en kølig torsdag eftermiddag var en gruppe fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom mødt op foran Danske Banks filial i Fredericia. Budskabet var klart: Fredericia Kommune skal skifte bank.

Se her en video fra seancen:

Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Sydjylland, Mads Hvidbjerg Kristensen, havde samlet en gruppe af sine medlemmer i Fredericia. Med sig havde de et brev til medlemmerne af Fredericia Byråd, hvor de oplister en række punkter for hvordan, de mener, en bank skal drives. Med i brevet følger også en opfordring til, at Fredericia Kommune skal skifte bank.

En ansat fra Danske Bank kom ud fo at snakke med demonstranterne i god ro  og orden. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Derfor opfordrer jeg dig på det kraftigste til at tage kommunens bankvalg op i byrådet. Og det skal ikke kun handle om prisen. Fredericia Kommune bør stille en række etiske og værdimæssige krav til den bank, der skal tjene på at forvalte skattekronerne. Som borger og som bankkunde vil jeg hellere betale 12 kroner i gebyr til en bank, der tager samfundsansvar, end 10 kroner i gebyr til en hvidvask- eller skattelyanklaget bank” skriver Mads Hvidbjerg Kristensen i brevet på vegne af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Sydjylland.

DSU’ere med budskaber imod Danske Bank. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Vil ikke finde sig i grådighed

”Som unge socialdemokrater og som borgere vil vi ikke finde os i, at Danske Bank angiveligt medvirker til at hvidvaske milliarder af kroner i den estiske filial. Derudover er vi modstandere af de enorme gyldne håndtryk, som bliver uddelt til den ene bankdirektør efter den anden – Senest Danske Banks Thomas Borgen. Bankerne har grundlæggende forbrudt sig mod den tillid, vi som samfund har stillet dem til rådighed. Det er på tide at regulere finanssektoren langt strengere end i dag,” fortæller Mads Hvidbjerg Kristensen, formand for DSU Sydjylland til Fredericia AVISEN.

DSU’erne forklarede deres budskab til en borger. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

”For ti år siden var lønmodtagerne med til at redde Danske Bank og de andre store banker med diverse bankpakker. Som samfund kastede vi en redningskrans ud til bankerne, og borgerne betalte med nedskæringer i dagpenge, velfærd og efterløn. Nu rager aktionærerne endnu engang til sig, mens kundernes gebyrer bare stiger og stiger. Det er helt urimeligt,” slutter den unge socialdemokrat.

Annonce