Kun 7 procent af de 18-34 årige vil drikke kaffe med alle deres Facebook-venner. Det skriver Søndagsavisen.

En undersøgelse, som Yougov har lavet for Søndagsavisen, viser, at mens flertallet af de 35-74-årige vil hilse på alle deres Facebook-venner, hvis de mødte dem på gaden, vil kun hver fjerde af de unge gøre det samme.

Adfærdspsykolog Anders Colding-Jørgensen kan godt identificere sig med, hvorfor de unge er nærige med hej’erne.

”Jeg kan genkende ubehaget ved lige pludselig at se en ven fra Facebook i Brugsen, som jeg egentlig ikke havde tænkt mig at skulle snakke med på det tidspunkt og derfor undgår, fordi jeg ikke har lyst til at forholde mig til personen lige nu,” fortæller Anders Colding-Jørgensen til Søndagsavisen.

En del af forklaringen kan også ligge i, at et facebookvenskab betyder mindre for de unge, end det gør for den ældre generation. De unge har et mindre behov for at kende den person godt, som de opretter et Facebookvenskab med.

”Unge sender i højere grad venneanmodninger til folk de kun har mødt en enkelt gang, og hvor de med venskabet på Facebook demonstrerer, at deres veje er krydset, uden at de måske har lyst til at åbne sig for hinanden og være mere en bare bekendte,” lyder forklaringen fra Nathalie C. Larsen, digital retoriker hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese.