Allerede på afstand kunne man høre grinende børn. Ocean Rescue Camp var igen i år forbi Østerstrand i Fredericia, denne gang dog kun for børn og unge fra Korskærparken – i næste uge kan alle prøve kræfter med det gennem Feriesjov. 

DGI har i et samarbejde med TrygFonden arrangeret Ocean Rescue Camps rundt om i Danmark i flere år. I Fredericia kommer de også forbi hvert år i sommerferien, men denne gang blev der lavet et ekstra tiltag. Børn fra Korskærparken blev inviteret til at prøve grænserne af med livredning, SUP-boards, redningstorpedoer og mange andre ting.

“De havde haft det så sjovt i går, at der var en del der ringede til mig og spurgte om vi havde plads i dag”, fortæller Jacob Busk Hansen, projektleder for børn og unge i den boligsociale helhedsplan samt Klub Korskær.

Der var en enkelt der var blevet syg og to nye kom med til aktiviteterne – og der blev grint igennem. Men alene det at så mange børn er kommet med til Østerstrand, det kræver hårdt arbejde. “Jeg arbejder meget for at få børnene flyttet, så de ikke kun benytter sig af de aktiviteter vi har i parkerne. Byen har så meget at byde på, som vi gerne vil lære dem at bruge”, forklarer Jacob Busk Hansen.

“Jeg har i et samarbejde med investeringen af aktiviteter for børn og unge i Fredericia Kommune fået en minibus, som jeg har brugt til at køre børnene herned i. Det gør det lidt lettere at flytte dem. Men mest af alt handler det om opfølgningen, hvis vi gerne vil have flere børn og unge aktiveret rundt om i byen. Det kan blandt andet være ved at ringe hjem til forældrene og tale med dem, så vi har en tæt opfølgning på børnenes positive tilkendegivelser”, fortsætter han.

“Allerede på forhånd havde jeg talt med en del forældre omkring de mange muligheder der er ved blandt andet feriesjov, men er der ikke en tæt opfølgning, så er det ikke altid  at børnene kommer afsted. Men de gode oplevelser giver flere mod på at komme. I går hørte jeg en af børnene hernede fra fortælle sin storebror om hvad han havde oplevet, vi forstod ikke et ord af hvad han sagde, men han var bare virkelig begejstret”, fortæller Jacob Busk Hansen.

“Hernede fra har de fået en masse personlig læring også. De lærer meget om sig selv – og så selvfølgelig også om livredning. Flere af dem mente ikke, at de kunne svømme – men det kan de altså godt. I går var de ude på SUP-boards – og der lyste stoltheden ud af dem. Det rygtedes ude i Korskærparken, og så er det jo en succes”, fortsætter han.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer