Statsminister Helle Thorning-Schmidt har udskrevet valg. Det vil sige om få uger, så vil den kommende Statsminister gå til Dronningen for at bede regenten om at udnævne ministrene, der enten kommer fra blå eller rød blok. Men skal det være sådan, spørger Ungunivers.dk? Skal Dronningen kun præsenteres for kandidater fra enten blå eller rød blok?

Som metafor kan man sige, at Folketinget er som en stor bruttotrup på 179 spillere. Det betyder, at der er 179 spillere i fodboldklubben: Folketinget FC. Træneren er Statsministeren. Før kampdagen udtages de bedste spillere til ministerholdet, som kan være 22 ministre.

Fordelingen mellem rød og blå blok er cirka 50/50. Det nye er derfor, at træneren ikke blot ser på 50% af de 179 spillere i bruttotruppen, men ser på alle 179 spiller uanset politisk overbevisning. Med denne nye tilgang vil Statsministeren ikke sætte et ministerhold, som blot kan klare sig i 1. division, derimod sætter Statsministeren et ministerhold, som kan klare sig godt i Champions League for verdens bedste lande.

Respekten tilbage i Folketing

Ole Holdgaard, chefredaktør på Ungunivers.dk kommer med en tese: ”Jeg er overbevist om, at spørger jeg enhver folketingspolitiker, så vil denne politiker sagtens kunne finde en del politikere med anden politisk overbevisning, som denne politiker uofficielt har stor faglig respekt for”.

Ungunivers.dk foreslår derfor at Statsministeren kommer med 3 kandidater til finansministerposten, og ligeledes 3 kandidater til de respektive andre ministerposter. Kandidaterne vurderes så af klubbens bestyrelse: Folketingets Præsidium. Fordeling af det endelige antal ministerposter til partierne kan være en afspejling og vægtning i forhold til valgresultatet.

Får Statsministeren sammensat det bedste ministerhold, som i dette tilfælde er klubben: Folketinget FC, så vil respekten og anerkendelsen være større partierne imellem, og det vil give mindre politikerlede blandt de unge og befolkningen generelt.

Færre ministerrokader giver gevinst

UngUnivers.dk har ikke et tilhørsforhold til rød eller blå blok. Idéen er derimod, at den kommende Statsminister skal sætte det for Danmark bedste ministerhold uanset ministrenes politiske overbevisning.

I virksomhederne og i det offentlige er det også ledernes fornemmeste opgave at ansætte de bedst kvalificerede medarbejdere, så teamet er effektivt. Det er ganske enkelt for dyrt at have for stor udskiftning, da det koster penge at oplære nye medarbejdere.

Er ministerholdet sammensat af de bedst kvalificerede folketingsmedlemmer, så vil vi alt andet lige også have færre næse-sager og ministerafgange, som der har været mange af både under den nuværende og tidligere regering.