Piger i blazers og drenge med slips. Det var fine folk, som torsdag aften havde indtaget byrådssalen i Kolding, hvor Ungdomsskolen Kolding havde inviteret de 19 unge mennesker til at debattere i byrådssalen. Det gør de to gange om året under navnet Unge på Tinge.

Arrangementet skal give flere unge lyst til at tage del i samfundet og debattere. Derfor var det også de unge selv gennem Ungerådet i Kolding, som havde valgt aftenens to emner. Først blev den offentlige morgen- og aftentransport diskuteret, mens det efter pausen var presset i skolerne, som ynglede argumenter for og imod.
16-årige Marc L. Schmidt fra Ungerådet i Kolding var fuld af forventning forud for aftenens to debatter.
– Jeg kan godt lide at debattere, så det er sjovest, når folk lytter og gider svare igen. I aften glæder jeg mig mest til at diskutere transport. Selv cykler jeg til det meste, men det er spændende at høre, hvordan andre bøvler med tingene, siger han.

Besøg fra byrådet
Som aftenen skred frem kom der godt gang i debatten. Argumenterne fløj på tværs af byrådssalen, mens ordstyrer Anders Rasmussen fra Ungdomsskolen sørgede for, at alle blev hørt.
– Det vi holder er ikke en politisk debat, men en demokratisk debat. Så der skal være plads til alle. De unge har været rigtig gode til at holde en god tone, og så var det fedt at se de unge blomstre op i løbet af aftenen, så flere kom med indspark til debatten, siger Anders Rasmussen, som til dagligt er demokratimedarbejder på Ungdomsskolen i Kolding.
Ud over de unge var der også besøg fra byrådet. Kristina Jørgensen fra Dansk Folkeparti var også inviteret. Undervejs tog hun noter og fik også mulighed for at stille spørgsmål til de unge.
– Det er en god mulighed for mig at høre, hvad der rører sig hos de unge. Normalt er det forældrene, som henvender sig til mig, men her har jeg mulighed for at høre det direkte fra de unge selv, siger Kristina Jørgensen, som var godt tilfreds med arrangementet og nu tager flere vigtige inputs med tilbage til byrådet.

Fakta
Unge på Tinge afholdes to gange om året og arrangeres af Ungdomsskolen Kolding i tæt samarbejde med Ungerådet i Kolding.

Næste omgang af Unge på Tinge sker 17. november 2016.