fredericiaavisen.dk
fredericiaavisen.dk
Ungdomsspiller viste sig frem for FHK
/

Da FHK spillede en træningskamp mod Mors-Thy i torsdags fik U19-spilleren Nikolaj Petersen det meste af anden halvleg på højre back, og det slap han godt fra.

Man skal sjældent lægge for meget i det resultatmæssige i en træningskamp, da der prøves en masse ting af, og spilletiden i de fleste tilfælde bliver fordelt. Den situation fandt sted, da FHK vandt med 27-26 efter, at FHK var i teten hele opgøret igennem.

– Det blev en træningskamp, hvor alle skulle i gang og det lykkedes fint. Vi fik dækket vores forskellige forsvarskombinationer, og fik prøvet forskellige ting angrebsmæssigt med forskellige konstallationer og fik spillet syv mod seks, siger assistenttræner Lasse Folkmann.

På banen fra anden halvlegs start kom den 198 cm høje højre back, Nikolaj Petersen. Egentlig er han på papiret U19-spiller, men han er en af de ungdomsspillere, som FHK har belønnet med en kontrakt, og han træner derfor regelmæssigt med ligaholdet. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

– Han slap fint fra det og fik lavet to gode mål og løste det godt defensivt, forklarer Folkmann.

Flere gange har Nikolaj Petersen været udtaget til ligakampe, og Lasse Folkmann vil ikke udelukke flere spilleminutter i ligaen til “P”.

– Det kunne man sagtens ske. Han har giftige våben, så hvis han falder godt ind i tingene, er der muligheder for spilletid hist og her, siger Folkmann.

Udover at være assistenttræner for ligaherrerne, er Lasse Folkmann cheftræner for 2. divisions- og U19-holdet, og det giver en fordel for ham og de spillere, der hives op på ligaholdet.

– Jeg kender dem, og vi spiller de samme ting, så det er nemmere for dem, og det gør det derfor nemt for dem at falde ind, fortæller Lasse Folkmann.

adp-as.dk

Efter den sidste kamp i 2020 mod Skanderborg Aarhus blev FHK ramt af det ene coronatilfælde efter det andet, og det satte sine begrænsninger i starten af januar, men Folkmann mener ikke, at det har indvirkning på, hvordan holdet står rustet før kampen mod SønderjyskE i ligaen på tirsdag.

– Vi står fint rustet. Det var godt med en kamp, en ting er at træne, noget andet er kamp. Corona kom i starten af januar ,så vi har trænet igennem i to ugers tid, forklarer Folkmann.