Ungdomshåndbolden er kommet i gang igen i Fredericia Håndboldklub, og i ungdomsrækkerne betyder det, at der er kommet nye tiltag med blandt andet nye årgange.

Fredag er der gang i den i Fredericia Idrætscenter. Fra klokken 16 og en times tid frem træner U5 (trille trolle) i hal 4, mens U8 mix boltrer sig i hal 3 og i hal 2 er det U9’erne, som spiller.

Alt er dog ikke som det plejer og være i ungdomsårgangene, da der er kommet nye regler.

“Det betyder, at ind til U9 er der enkelte årgange. Indtil sommerferien var der to på et hold, men her hos os har vi nu 2010-årgangen og det betyder primært, at vi skal spille på en anden bane,” siger Stine Ladegaard Jørgensen, der er årgangsansvarlig på U9 og uddyber:

“Det er en mellemting mellem totalhåndbold og det vi kender som rigtig håndbold.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Med årgangsændringen følger der også andre øvelser til træningen, og det giver en anden læring til spillerne.

“Vi plejede at have 2-3 baner, men nu har v kun en bane at spille på. Det betyder, at vi nu træner spillerne i at spille på en almindelige bane med de regler, som det indebærer,” siger Stine Ladegaard Jørgensen.

Hos Trille Trolle har man med regelændringerne fået koblet en ekstra årgang på så det nu er 2-5 årige, der er på holdet, men det ændrer ikke på konceptet “Trille trolle.”

“Det handler primært om, at børnene skal blive trygge ved hallen. Dem vi har haft siden de var små føler sig som en fisk i vandet, og sådan skal det gerne blive med alle,” siger Lone Nyborg Heyk og kommer ind på, hvordan det er at træne de mindste:

“Det er hammersjovt, da man ikke ved hvad dagen bringer. Nogen gange er de mega på, mens de andre gange hellere vil være ude ved mor og far,” siger Lone, der mærker en større tilslutning til Trille Trolle efter sommerferien:

“Vi har fået flere yngre med, og fået flere nye ind og det har betydet, at vi fra start har delt dem op med de yngste og ældste,” forklarer hun.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Kan allerede nu mærke forskellen

Anders Saxild Pedersen er årgangsansvarlig hos U8, og han kan se flere positive ting i ændringerne.

“Vi spiller kun en årgang i et forsøg på at gøre det interessant for den enkelte spiller. Når man har to årgange sammen, så er det ikke alle der forstår det samme. Jo mere centralt, jo nemmere kan du tilrette det så man kan finde ud af det,” siger Anders, der allerede nu kan mærke en forskel ved ændringen:

“Børnene løb herfra med sved på panden allerede efter første træning efter sommerferien. Det er ikke sket tit, når vi har været to årgange,” fortæller Anders.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Læs mere om FHK og deres ungdomshold ved at klikke her.

https://www.facebook.com/menyfredericia/