Der var rockabilly til den store skakternede guldmedalje på Ungdommenshus, huset var forandret og det var 100 procent gennemført. Vi tog temperaturen på arrangementet og endte med at benene ikke kunne stå stille. 

Railhouse Bash er en forløber til et stort arrangement, som startede sidste sommer, og det ser ud som om Ungdommenshus har fundet en niche i rockabilly. Der var mange mennesker, da vi ankom og det flotte indgangsparti sugede næsten en ind i huset, som var virkelig godt pyntet. Da Ungdommenshus for mange år siden, fik lavet nyt gulv blev det skakternet, måske var det et klarsyn.

Aftenens første navn var Flameboy, en stilet dj, som både har udstyr og looket i orden. Selvfølgelig var det vinylplader, hans høretelefon var et gammelt telefonrør, det var en virkelig god feststarter.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Selve cafeen var omdannet til en diner, jeg har sjældent set Ungdommenshus så tjekket, og selvfølgelig var der også American burgers, jeg nød selv en pulled pork burger til kun 30 kr., ligeledes var der kolde øl til rimelige priser. Det eneste, der ikke var så ungdomsagtigt var gennemsnitsalderen,  jeg kunne se i ansigterne, at flere var samme alder som mig. Jeg er født i 71, men det gjorde ikke noget for stemningen, den var i top.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Det første band der skulle spille var Billybobbers, og fra første strofe, gyngede hele salen. De fleste gæster denne aften havde klædt sig ud, eller måske mere rammende var i det festtøj, der kræves, når man dyrker livsstilen rockabilly. Der var mere fedt til håret hos mændene end mandlige håndboldspillere bruger harpiks, og kvinderne havde brugt lang tid foran spejlet med hårlak, der kunne gøre selv den mest erfarne graffitimaler svimmel, der var budt op til dans. Bandet så ud som tonede de ud i den rette tidsalder.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Bandet var super velspillende og lyden var god, enkelte par svingede lidt rundt i starten og senere tog flere kvinder opstilling og lavede en linedance. Jeg blev nødt til at høre mere om den linedance, og fandt så ud af, det var en singlelady dance. De kvinder som ikke har en dansepartner stepper op og danner fællesskab i denne singledance.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Deres musik og stil kan godt undvære, at der to reklame rolllups på scenen. Når bandet var så tjekket og konceptstærke, piner det mit øje, at man har brug for vores tids mest udvandende reklamesøjler på scenen. Men de lavede en fest. Jeg måtte desværre gå videre efter Billybobbers, men jeg havde en super oplevelse til Railhouse Bash.