De fleste danskere har i større eller mindre grad forbindelse til det danske foreningsliv, men mange glemmer de mange frivillige, der sørger for at alt klapper. På DGI Skydnings ungdomshjælpetrænerkursus i weekenden deltog 13 udvalgte ungdoms- og juniorskytter med det formål at styrke deres lokale skytteforeningers virke. Kurset har løbet over to gange og lørdag d. 30. maj, afsluttede de 13 skytter deres uddannelse. ”Det er vigtigt at vores ungdom reflekterer over, hvad skydning er, hvad sporten kan, og ikke mindst hvad de selv kan videregive til andre skytter,” fortæller kursusunderviser Kasper Kjær Jensen.

Blandt deltagerne er to forholdsvis nye skytter fra Fredericia Skytteforening; veninderne Laura Løwe Poulsen og Karen Louise Leth på henholdsvis 14 og 15 år. De to piger fortæller, at de blot startede til skydning tilbage i november: ”Vi er nye skytter, og vi synes, det har været fantastisk at få en masse tips og tricks til skydningen. Vi vil begge hjælpe til hvor vi kan, når vi kommer tilbage til Fredericia og med lidt mere observation og støtte fra andre trænere, håber vi selvfølgelig at kunne give vores viden videre og blive hjælpetrænere i foreningen.”

Men også mere erfarne skytter er til stede. Blandt dem er Peter Fogth Christiansen (15 år) og Patrick Sortkjær (14 år) fra Glud Skytteforening som begge har dyrket skydesporten i 5 år, og i deres lokale forening hjælper de allerede til, hvor de kan og må: ”Med dette kursus kan vi hjælpe endnu mere til, og få mulighed for hjælpe både nye og gamle skytter i vores forening.” De to drenge mener også, at de som ungdomshjælpetrænere kan styrke relationerne til jævnaldrende unge skytter, fordi de har en anden indgangsvinkel end de ældre trænere. Kristine R. Christensen (16 år) fra Jelling fS stemmer i: ”Jeg tror, vi kan relatere bedre til de unge skytter, fordi vi har den samme virkelighedsforståelse. Desuden synes jeg, det er utrolig fedt at lære noget nyt og tilmed kunne komme til at lære det fra mig og hjælpe andre frem i sporten.”

Adspurgt om de vil anbefale lignende kurser til deres skydekammerater svarer de alle, at kurset har været en rigtig god ide, og at de har lært utrolig meget om deres egen skydning men også har fået en dybere grundviden, som de kan bruge til at hjælpe andre skytter. Og som Peter siger så er dette det første skridt til at føre skydningen videre i de forskellige foreninger.

For mere information om skydesport i Sydøstjylland og DGI Skydnings kurser http://www.dds-syd-østjylland.dk og http://www.dgi.dk/arrangementer/?aktivitet[]=1192

Fotos og tekst af: Zascha Meier Watz, DGI Sydøstjylland Skydning