Unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Fredericia indleder samarbejde med Fredericia Krisecenter for at hjælpe flere børn

På blot halvanden måned har frivillige i Ungdommens Røde Kors i Fredericia opstartet en ny børneaktivitet i samarbejde med Fredericia Krisecenter. De frivillige er til stede på krisecenteret en dag om ugen, hvor de laver sjove aktiviteter, med de børn der bor på krisecenteret med deres mødre.

POSITIVE OPLEVELSER I EN SVÆR HVERDAG

Den nye børneaktivitet hedder Spilopperne. I Spilopperne vil de frivillige skabe positive oplevelser i en svær hverdag, for de børn der bor på krisecenteret. De frivillige er fulde af gode idéer og stort engagement, og de ser frem til at lege med børnene og arrangere sjove og spændende aktiviteter en dag om ugen.

VIL GØRE EN MILLIARD SMÅ FORSKELLE

Spilopperne er blot én af en milliard små forskelle, som Ungdommens Røde Kors vil lave i samfundet på landsplan i fremtiden.

Ungdommens Røde Kors arbejder for at hjælpe udsatte børn og unge gennem meningsgivende aktiviteter. Organisationen er ambitiøs, og på Ungdommens Røde Kors’ landsmøde i 2017 blev målsætningen at gøre ”en millard små forskelle” for børn og unge i Danmark. For et år siden havde Ungdommens Røde Kors i Fredericia blot 1 aktivitet, nemlig en børneklub i Sønderparken. Kun et år efter har lokalafdelingen netop åbnet sin 3. aktivitet for børn og unge i Fredericia.

OVERVÆLDENDE INTERESSE

Interessen for at blive frivillig i Ungdommens Røde Kors og Spilopperne har været overvældende. På blot få uger har formanden for lokalafdelingen Elisabeth og aktivitetslederen for Spilopperne Nanna modtaget omkring 20 henvendelser fra Fredericia’nerne som alle gerne vil gøre en forskel for børnene på krisecenteret.