Astrid Kongsted, som har været med i programmet Danmarks bedste portrætmaler på DR1, glæder sig til at vise andre dele af sine kreative evner. Det sker i Kongensgade 111.

Astrid Kongsted har tegnet lige siden, hun var helt lille, og siden da er hun aldrig stoppet. Det er ofte frustration, der driver Astrid, når hun arbejder. Det at det ikke altid går, som hun havde tænkt sig, og det at det er svært. I sit arbejde er Astrid meget optaget af ansigter, hvad enten det er rigtige menneskers ansigter eller andre mere fantasifulde væsener, og når hun laver portrætter, har hun ofte fokus på at komme ind bag personens facade og få nogle psykologiske lag med i billedet. Men hun laver særligt mange selvportrætter. Hun siger selv:

”Jeg har lavet hundredvis af selvportrætter, og de er alle sammen grimme. Ikke maleteknisk, men i udtrykket. Jeg er fascineret af alvor, og jeg kan godt lide at fokusere på de ting, som ikke er kønne. Jeg har aldrig været glad for smilende, glade billeder. Jeg kigger indad på de ting, som er ubehagelige..”. Omvendt er Astrid vild med de ting, der får hende til at grine. Fx tegneserier.

Født i Haderslev

Astrid er født i Haderslev i 1992. Hun har taget 2 semestre på The Drawing Academy i Viborg (2012-2013). Hun har en Bachelor of Arts i illustrationer fra HAW Hamborg. Hun bor stadig i Hamborg og er nu i gang med sin Master of Arts i illustration på samme skole. Universitetet tager en-to studerende ind om året, som bliver optaget pga. kvalitet og ikke karakterer. Normalt skal man bevise, at man har haft tysk på a-niveau, men Astrids tyskfærdigheder er baseret på at se tyske tegnefilm som barn. Et adgangskrav er selvfølgelig også, at man har talent. Dette har hun bevist.

Samleren

Astrid Kongsted kalder sig selv for Samleren. Som nævnt laver hun portrætter, men hun går også mange ture og vender tit hjem med noget nyt: Porcelænsskår, plastikstykker, metal eller brugsgenstande, som er gået i stykker. De fleste ville måske kalde det for skrammel, men for Astrid er det guld. Netop genstande og samlinger bliver temaet for hendes allerførste soloudstilling, som altså bliver i Fredericia Kunstforening. ”Jeg er super optaget af mine objekter, og jeg elsker at tegne dem og betragte dem. Derfor skal udstillingen handle om det”.

Udstillingsperiode: 6. november til 22. november

Sted: Kongensgade 111, Fredericia

Pris: Gratis

Fernisering: er aflyst pga. COWID19 og maks 10 i udstillingen, udstillingen åbner 6. november klokken 14.00

Mere information: www.fredericiakunstforening.dk