40 konfirmander i Trinitatis Sogn har prøvet kræfter med korsets gåde. De kunstneriske resultater kan opleves på en udstilling fra søndag d. 7. april.

Det grønne kors er udført af konfirmand Mathilde Kristholm Lind

”Lyset vinder over mørket” lyder titlen på en korsudstilling, der bliver åbnet ved gudstjenesten på søndag kl. 10 i Trinitatis Kirke. Det er årets konfirmandhold, der blandt andet har brugt pigtråd og perler, guld og gammelt skrot, træ, tusch og tyl til at vise den afgjorte kamp mellem det gode og det onde.

De fleste af konfirmanderne har set Mel Gibsons kontroversielle film ”The Passion of the Christ”, aftenen inden de lavede korsene.

– Filmen viser på blodig og uhyggelig vis den ondskabsfulde tortur og død, som Jesus udsættes for. Samtidig er der et dybt og intakt forhold mellem Jesus, hans mor Maria og Gud i filmen, der selvfølgelig slutter med opstandelsens sejr over døden og djævelens fortvivlelse, fortæller sognepræst Merete Ørskov.

Hun har sammen med de unge mennesker fra Friskolen, Sct Knuds Skole og Kirstinebjergskolen arbejdet på at forstå, hvordan Jesu korsdød kan være en kærlighedsgave fra Gud til mennesker.

– På alteret i vores kirke hænger en forgyldt Kristus på et hvidt kors. Nedenunder står der: ”Det er fuldbragt”. Den gåde har vi fordybet os i for at fornemme bare lidt af den frihed og glæde, som det er midt i smerten, at den guddommelige skaberkraft bliver menneske og lever, lider og dør som en af os, siger Merete Ørskov.

Hun fortæller, at alle de unge har lagt sjæl og kræfter i arbejdet.

– Jeg er imponeret over, så vildt flotte korsene er. Det er også spændende at se, så forskellige de er samtidig med, at de alle løser den stillede opgave: ”Vis med dit kors, at Guds kærlighed er stærkere end det onde og døden – at lyset vinder over mørket”.

Alle er velkomne til ferniseringen på søndag umiddelbart efter gudstjenesten. Her vil nogle af konfirmanderne fortælle om deres kors, lige som de i øvrigt deltager i gudstjenesten.

Den unge kunst kan foruden ses i kirkens almindelige åbningstid til og med 2. påskedag.

https://trinity.dk/event/asparges-hvidvinsaften-2019/
Annonce