På min tur rundt i byen går jeg ind på Perhaps i Købmagergade. Ved et bord sidder de to indehavere sammen med en flot ung dame og er ved at underskrive nogle papirer. Det skal vise sig at jeg dumper ind i, at Sandra Kuus Petersen er ved at underskrive sin lærekontrakt.

Thomas Schmidt Jensen og Mads Täkker har netop skrevet kontrakt med 21 årige Sandra Kuus Petersen. Hun starter som gastronom elev med speciale som kok, d. 1. august på Perhaps Tapas og Vinbar. Sandra er glad for kontrakten og ser frem til august, hvor hun træder i kokkeuniformen hos Perhaps.

“Alt er på plads nu, så jeg kan koncentrere mig om mit grundforløb”, “Jeg glæder mig til at komme i gang og lære noget nyt”, siger den kommende gastronom.

“Stedet her er spændende og de mange specielle dekorations ting passer godt til min stil, det er fancy uden at være alt for smart” siger Sandra, som kommer til at passe godt ind i Købmagergade.

Kontrakten som gastronom med speciale i kok løber frem til 30. november 2021, men hun kommer allerede til at hjælpe til i den travle restaurant indtil hendes læretid starter.

Man skal lære andet end at lave sauce hos Perhaps

“Man lærer den disciplin det kræver at være i et moderne køkken. Det kan lyde banalt, men den korte kommunikation som ja tak, nej tak og ikke forstået, er noget af det vigtigste i service” siger Mads Täkker og tilføjer:

“Det kræver at man lærer andet end at lave sauce, de skal lære at bage da det er en vigtig del af en godt restaurant besøg, de skal lære masse om kød. Uddannelsen som kok er både inde at ramme bager og slagter uddannelsen”

Nu har jeg siddet et stykke tid og snakket med den nye elev. Gæsterne kan godt glæde sig til en ny og smilende medarbejder hos Perhaps i Købmagergade.