Det er lørdag eftermiddag. I Aarhus sidder en familie sammen og hygger sig. De taler om, hvad de ville gøre, hvis de vandt den store gevinst.

– Jeg kan da godt nøjes med at vinde 3 millioner kroner. Så kan jeg købe et hus, siger den ene i familien.

På det tidspunkt aner hun ikke, at hun rent faktisk har vundet. At hun er millionær. At hun fredag aften har vundet en 2. præmie i Eurojackpot. Og at gevinsten er på 3 millioner kroner. Det finder hun først ud af to dage efter snakken.

Den nybagte Eurojackpot-millionær ønsker at være anonym, men vil godt fortælle, at hun er en enlig mor i 20’erne og bor i Aarhus.

– Det er første gang, jeg har spillet Eurojackpot, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg spiller Lotto en gang imellem. Fredag aften gik jeg ind for at spille Lotto og så, at man kunne vinde en masse penge i Eurojackpot. Så jeg købte et spil. Jeg kan huske, jeg købte det 22 minutter før spilstop.

Lørdag var hun så sammen med familien, og her fik drømmene altså frit løb. Uden nogen anelse om hvilken overraskende besked, hun ville få mandag. Lige over middag ringede hendes telefon. Hun var på arbejde og kiggede på den.

– Det var et skjult nummer, så jeg overvejede, om jeg skulle tage den, siger hun

Hun besluttede sig for at tage telefonen. Det var en mand fra Danske Spil.

– Han fortalte, at han kunne se, at jeg havde spillet Eurojackpot fredag og været så heldig at vinde 3 millioner kroner, siger hun og fortsætter:

– Jeg troede ikke på ham. Han ventede i røret, mens jeg tjekkede det på min spilkonto.

Den var god nok. Der stod det. 3.010.775 kroner.

– Det var godt nok et stort beløb, sagde jeg. Ja, tillykke med det, svarede han, fortæller kvinden.

Hun var på samme tid både rystet og chokeret. Og rigtig glad.

– Jeg havde det som om, jeg var med i en dårlig film, griner hun.

Men det var ingen dårlig film. Blot en vanvittig vidunderlig besked. Og den besked skulle naturligvis deles med nogen.

– Jeg ringede til min mor og fortalte det. Hun blev helt stille. Siden har vi grinet en del af, at vi havde siddet lørdag og talt om det. Uden at vide det, siger hun og fortsætter:

– Det er stadigvæk svært at forholde sig til, at man kan være så heldig. At det lige er mig, der har været så heldig. Man har jo tit tænkt tanken, at hvis man vandt, ville man gøre alt muligt. Nu ved jeg ikke hvad. Man bliver lidt mere forsigtig og tænker sig godt om.

I første omgang har hun takket ja til Danske Spils tilbud om økonomisk rådgivning.

– Pengene falder på et tørt sted. De sikrer min fremtid. Jeg vil tænke mig rigtig godt om i forhold til, hvordan jeg vil bruge pengene, siger hun og slutter:

– Sommerferien bliver nok lidt sjovere i år.

Og hvem ved, måske der snart skal kigges på hus.