En temperaturmåling hos de fredericianske virksomheder viser, at de klarer sig igennem den aktuelle krise. Samtidig har eller vil en femtedel benytte sig af Business Fredericias rådgiverteam og mere end halvdelen af erhvervsorganisationens rådgivernetværk. 

Flere end 300 virksomheder i Fredericia har givet deres inputs. Virksomhederne giver et godt indblik i, hvordan situationen for de lokale erhvervsdrivende ser ud.

Analysen viser, at knap en fjerdedel af de lokale virksomheder har oplevet et omsætningstab på mere end 75 procent. Men selvom så stor en andel af de erhvervsdrivende har oplevet et massivt omsætningstab, så er der ligeledes en fjerdedel, der ikke har oplevet et tab – og tilmed har 6 procent af virksomhederne oplevet en stigende omsætning. Værd at bemærke er også, at mere end halvdelen af de lokale virksomheder er gået under 50 procent ned i omsætning, det er blot en tredjedel, der har oplevet et større omsætningstab.

”Coronakrisen har sundhedsmæssigt taget hårdt på det danske samfund, men også erhvervslivet har oplevet tab, og ikke mindst mærket, at det er svært, når kunde flowet stopper fra den ene dag til anden. Vi har derfor undersøgt tilstanden, og selvom mange er ramt, så ser det ud til, at flere er positive og ser fremad nu,” udtaler Erhvervsdirektør hos Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer.

Udsatte brancher er hårdest ramt

Analysen viser desuden, at det særligt er indenfor turisme, restauration, kultur og sundhed at Coronakrisen har ramt. For detailbranchen viser analysen, at halvdelen af detailbutikkerne har oplevet et fald i omsætningen på mere end 50 procent.

Omvendt ser det ud for industri, bygge og anlæg samt IT-branchen. Her har Coronakrisen ikke haft samme påvirkning – og for langt de fleste af denne type virksomheder har der været tale om en positiv effekt af Coronakrisen, hvor omsætningen er steget.

”Da vi tidligt under krisen besøgte både butikker og restaurationer stod det klart, at det ville blive hårdt. Det er stadig hårdt, men jeg hører også om bedring. Samtidig er jeg glad for, at så mange virksomheder bakker op om vores aktuelle: Voucherkampagne; Handel lokalt,” siger Kristian Bendix Drejer.

Virksomhederne er positive om fremtiden

I nogle brancher ser udsigterne til at vende tilbage til tiden før Coronakrisen ud til at være lange. Men på trods af dette er der overordnet set positive tilbagemeldinger. Mere end halvdelen af virksomhederne forventer ikke yderligere omsætningstab, ligesom en stor del af disse i virkeligheden forventer en fremgang i omsætningen.

Likviditeten er heller ikke noget problem for langt størstedelen af de lokale virksomheder. Over halvdelen har meldt tilbage, at de har likviditet nok til at klare sig i minimum et halvt år yderligere.

På medarbejderfronten er der også gode takter, for de lokale virksomheder har været gode til at beholde deres medarbejdere. 20 procent af virksomhederne har afskediget én eller flere medarbejdere, men 79 procent har beholdt alle deres medarbejdere.

Medlemmerne har fået stor gavn af Business Fredericia

Mere end hver femte virksomhed har eller vil i løbet af Coronakrisen søge sparring hos Business Fredericia. Særligt 1:1-sparringen er særlig vigtig for de lokale virksomheder, men her har man fra Business Fredericias side også været meget proaktive. Dertil kommer, at man tidligt i forløbet aktiverede sit rådgivernetværk, hvor blandt andet advokater og revisorer stod til rådighed for medlemmerne.

End videre har erhvervskonsulenterne stået klar med råd, sparring og hjælp i forhold til de mange mindre iværksættere i Fredericia.

”Det er virkelig godt, at så mange søger Business Fredericia og vores rådgivernetværk. Der har været mange emner at vende, og ingen kendte morgendagen. Vi har talt med alt fra den lille iværksætter til de større virksomheder. Det er samtidig glædeligt, at de mange eksterne rådgivere hjalp, da det var svært,” slutter erhvervsdirektøren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer