Sune Nørgaard Jakobsen, kandidat for SF i Fredericia og Søren Haastrup kandidat for Alternativet har fundet sammen om et nyt initiativ efter flere forgæves forsøg på at få flere informationer om blandt andet Fredericia Teater.

“Jeg synes det er bekymrende, at der er så meget lukkethed omkring Fredericia Teater. Teateret ligger mange borgere på sinde, og derfor har jeg valgt at sætte mig ned sammen med Søren og vi har fundet frem til at vi skal have borgerne på banen. Så vi vil indsamle underskrifter med krav om en uvildig undersøgelse af hele forløbet”, fortæller Sune Nørgaard.

“En af grundpillerne i et demokrati er at der er gennemsigtighed og åbenhed. Uden det bliver Fredericias borgere reduceret til stemmekvæg. Det skal være sådan at borgerne ved, hvad det er de får. Det sker kun hvis vi har indsigt”, siger Søren Haastrup.

Problemerne med Fredericia Teater har samlet oppositionen undenfor byrådet (Foto: Fredericia AVISEN)

Sune Nørgaard har tidligere gjort sig bemærket med debatten om morfinbyen og hans engagement i de svære emner, følger ham fortsat. Frem mod det kommende byrådsvalg er det også de svageste, der er i centrum. De midler der går til de bedst stillede, herunder Fredericia Teater, interesserer ham, fordi der han mener der ofte mangler flere ressourcer til sociale aktiviteter, der kan være med til at forebygge.

Søren Haastrup er fokuseret på jobcenteret, hvor han føler at der mangler sammenhæng og indsats overfor de syge borgere, og der mangler helhedsforståelse og borgerinddragelse. Også derfor er han forarget over forløbet omkring Fredericia Teater, der for ham er tegn på en alt for løssluppen økonomisk styring.

“Vi har mange spørgsmål, der er ubesvarede. Hvor blev pengene af. Har økonomiudvalget set alle bilag? Har byrådet set alle bilag? Har kommunen haft kontrol med deres investering i teateret? Hvor blev den professionelle bestyrelse af? Ved byrådet hvad der er blevet købt af inventar fra konkursboet? Har kommunale interessentskaber støttet teateret med kommunale midler? Hvor meget vidste Fredericias byrådsmedlemmer i Fredericia Teaters bestyrelse om de økonomiske problemer? Hvorfor går Fredericias Teaters bestyrelse fri, mens direktøren hænges op? Kuratoren er fast advokat for kommunen, kan man derfor ikke stille spørgsmålstegn ved hans objektivitet? Og sådan kan jeg bliver ved”, remser Sune op.

Søren nikker til Sune med alle spørgsmålene, som de to underskriftsindsamlere og mange andre de kender har stillet.

Hvor er pengene? (Foto: Fredericia AVISEN)

Fra mandag stiller de sig på gaden foran rådhuset ved Gothersgade. Det vil de gøre hele ugen. Målet er at få så mange underskrifter indsamlet som muligt, og så vil de blive præsenteret for byrådet på et kommende byrådsmøde. Samtidig vil de gerne tage debatten med borgerne ude på gaden.

“Det mener jeg er rigtig lokaldemokrati, det her. At vi kommer ud og taler med folk og inddrager dem i beslutninger, der vedrører dem og deres hverdag”, siger Søren.

Sune tilføjer:

“Vi er borgere i Fredericia. Jeg savner en grundliggende demokratisk tilgang til lokalpolitik. Det er jo ikke en fabrik, de driver. Kommunen er til for borgerne, ikke omvendt. Så debatter og åbenhed handler om en proces, hvor alle inddrages. De har de glemt alt om, de nuværende folkevalgte”.

Søren Haastrup beklager sig over byrådsmøderne, hvor han mener der bare bliver nikket af uden at nogen overhovedet kigger rundt:

“Det er aftalt spil for offentligheden. De har klappet det hele af i forvejen. Jeg er træt af det og har det forfærdeligt med den form for demokrati”.

Sune og Søren er også utilfredse med koncernledelsen, som de mener er det værste, det er sket for Fredericia. De mener at embedsværket er alt for tæt på politikerne, og at alt for mange i kommunen er gift på kryds og tværs.

“Kommunen er en stor arbejdsplads i Fredericia. Så der er mange borgere, med en fod indenfor forvaltningen. Men de har altså kun et arbejde, fordi vi borgere bor i byen. Så vil vi også have lov til at se, hvad der foregår, når pengene forsvinder ud i det blå. Så hvis nogen er enige med os, så skriv endelig under. Vi har nemlig tænkt os at gøre noget ved det, sammen med jer”, slutter Sune Nørgaard Jakobsen.

Sune Nørgaard og Søren Haastrup leder efter svar (Foto: Fredericia AVISEN)

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
09:48 - 22. august 2020 09:48

Et rigtig godt initiativ. Et stort tak til Sune og Søren!

Anonnym
Anonnym
13:16 - 22. august 2020 13:16

Det lukkede byråd gør at der sker ting bag ryggen på borgerne og bagom demokratiet. Du kigger dig over skulderen og pludselig er noget sat i gang af kommunen der har sneget sig udenom debat. krav, ret, og spørgsmål. Demokratiet har slet ikke været med i spillet,
og diktatoren står som den uskyldige engel med armene ud til siden og spørger “Hvorfor sagde i ikke noget” Og det rette navn det er diktator. Fredericia Teater burde virkelig lave et stykke af hvad denne kommune og dette byråd står for.

Karen Møberg
Karen Møberg
17:31 - 23. august 2020 17:31
Svar til  Anonnym

Det må blive næste forestilling, men måske skal vi beholde forestillingen inden for voldene, for ikke at signalere ud af til, at fredericianerne er dumme og naive, som blot rette ind over for et diktatur.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
14:32 - 22. august 2020 14:32

Jeg vil gerne skrive under!

Søren Haastrup
Søren Haastrup
16:42 - 22. august 2020 16:42
Anonnym
Anonnym
21:10 - 22. august 2020 21:10

Godt initiativ ….. tilhænger af, at et demokrati i videst muligt omfang skal være åbent.