Umahro Codogan er en travl mand, men mellem konsultationer, TV-optagelser, foredrag, møder, kurser, familietid og meget andet finder den populære sundhedsguru plads til at tale med Fredericia AVISEN.

Det er den 27. marts, at Umharo Cadogan gæster Fredericia Idrætscenter, når Lecture.dk præsenterer den kendte mand i et to-timers foredrag. Der venter nogle spændende timer i Fredericia.

“Jeg glæder mig til at møde mange mennesker i Fredericia. Mit foredrag tager udgangspunkt i mine to sidste bøger. Jeg dykker ned i, hvad der skal til, og hvad der virker, hvis man vil blive eller forblive sund – eller hvis man vil have det bedre,” siger Umharo og fortsætter:

“Der vil både blive tid til at vende de universelle ting omkring kost og livsstil, men også de indsatser mange mennesker gør for at komme i gang eller, når de allerede er i gang – og hertil også hvordan man kommer i gang. Jeg vil gerne fortælle om sundhed og forklare det på en måde, hvor alle kan være med og blive motiveret, måske også provokeret”.

“Jeg går ikke ind for sundhedsdumfanatisme. Mange bruger tid på en lille detalje, og kan gå ud af sit gode skind, hvis man ikke opnår det rigtige resultat. Her vil jeg hjælpe med at give en indsigt i, hvad der virker og hvordan man får det praktiske til at gå op,” uddyber han og stiller en række spørgsmål:

“Må man spise rødt kød, hvad betyder det, hvis jeg ryger, hvad med pommesfrittes, burgere og andet lidt “tungere” kost. Sådan noget skal vi arbejde med, og forsøge at aflive sundhedsmyterne en gang for alle. Mennesker skal bruge tiden på, hvordan de får det bedre, og finde ud af, hvad der virker for dem. Lige nu foregår der f.eks. en krig om kulhydrater og stivelse”, siger Umahro og taler videre:

“Må man drikke sodavand og saftevand? Spise kage og slik? Skal man være bange for kartofler og æbler? Ja, det er gode spørgsmål, og ja nogen skal f.eks. være opmærksomme på, hvordan de spiser, når det f.eks. kommer til kartofler og æbler, derfor vil jeg også give bud på, hvordan man navigerer i alle de råd og anbefaleringer, der er i dag. Vi skal tale basal sundhed, alkohol, motion og det at holde sig i gang, eller måske det modsatte – at nok er nok. Vi skal tale om søvn og stress, og i sidste ende fokusere på, hvad den enkelte gør godt, og hvad man skal blive ved med.”

Hvordan er det at komme ud og holde foredrag efter et TV-program som det på TV2?

“Jeg synes, at det er skønt at komme ud. Jeg har en mission om at give så mange mennesker, som muligt viden og redskaber – og måske den berømte provokation, så vi opnår glæde, vitalitet og optimisme, som vi alle ønsker og fortjener. Det får jeg muligheden for, når jeg taler for mange mennesker”, siger Umahro og fortsætter:

“Min viden skal ikke bare ligge i min hjerneskal, den skal ud og gøre en forskel for mennesker. Viden om sundhed skal bruges, og så synes jeg, at det er fantastisk at tale for mange mennesker og gerne mange steder i Danmark. Det giver mig energi og det driver mig. Jeg kan godt lide at stå på en scene – så det hele kan gå op i en højere enhed. I sidste ende ville jeg være et skarn, hvis jeg ikke var taknemmelig over den modtagelse jeg, mine kolleger og programmerne har fået”.

Umharo Cadogan er en travl mand, og vi takker for samtalen. Han fortæller, at han kimes ned, og der er travlhed i hele koncernen. “Min klinik er booket op, og mine sundhedsrådgivere har meget arbejde. Bogsalget boomer og jeg taler for fulde hus i Danmark. Det gør mig stolt og glad.”

Skal du med? Så kan du købe billet her

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.