Fredericia AVISEN elsker ulven og vi har tidligere skrevet om det pelsede dyr som har været genstand for stor debat landet over.

Ulven kommer, ulven kommer. Sådan har det lydt i historien om Peter og Ulven. Vi har fra barnsben set Disney lade den store stygge ulv puste de små uskyldige grises hus omkuld. Der hersker ingen tvivl om at ulven er og kan være farlig, men den har været en del af vores natur og fauna.

Alt snak om at ulven kommer er forbi, ulven har slået sig ned. DCE som er Nationalt Center for Miljø og Energi kommer sammen med Ulvedialog/Center for Adaptiv Naturforvaltning med en række råd hvis du skulle møde ulven i skoven.


Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Hvis du møder ulven er det vigtigt at du som det første giver dig til kende med lyd og fakter, det gør at ulven næsten altid stikker af”

“Hvis ulven ikke stikker af er det vigtigt at bevare fatningen og ikke skrige som om man er bange. Man skal derimod synge, snakke eller råbe højt og vredt. Gå stille og roligt baglæns mens man holder øjenkontakt med ulven”

“Undgå at løbe det kan gøre at ulven forfølger dig. Løb kan risikere fald, hvilke potentielt kan udløse et angreb”

“I sjældne tilfælde hvor ulven forfølger dig skal du stoppe op og prøve at gøre dig stor og fylde så meget som muligt. Holde eventuelt dine arme over hovedet, har du en taske så holde den over hovedet. Larm så meget du kan og råb og klap med hænderne, tag heller et skridt mod ulven end væk fra den”

“Hvis ulven angriber hvilket hører til sjældenhederne så slå og spark så meget du kan. Søg tilflugt ved at kravle op i et træ, ulven klatrer ikke i træer”

“Lad ikke dine børn går alene i skoven før de har en alder hvor de kan reagere og agere fornuftigt i mødet med ulven”

“Hav ikke høretelefoner på i skoven, du bliver uopmærksom når du har lyd i ørerne”

Med disse råd er det mere sikkert at møde ulven, vi skal leve med ulven.

Læs flere artikler om ulven her:

Ulven kommer

Vores aprilsnar fra 2018

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/ Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk