Ullerup Bæk Skolen afd. Skolesvinget afholdt fredag et motionsløb, hvor ca. 280 elever løb til fordel for diabetesramte, som der er tre af blandt skolens elever.

Fredag klokken 08:15 stod børnene linet op og var klar til at løbe i den gode sags tjeneste, hvor familie, naboer og venner sponsorerer hver kilometer, som blev løbet hjem. Derudover havde Netto på Bredstrupvej og Byens Grønttorv sponsoreret brikjuice og frugt til eleverne.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ruten var på et afspærret område omkring Ullerup Bæk Skolen afd. Skolesvinget og i start- og målområdet stod lærererne og noterede ned, hvor mange omgange, som eleverne løb. Der var ligeledes flere forældre, som var ude at se deres barn løbe til det gode formål.

Der blev gået og løbet af eleverne i den time, som løbet varede, og faktisk var flere af eleverne så ivrige for at løbe, så de måtte blive stoppet, da der var gået en time, selvom de ville fortsætte. Der var en stor entusiasme blandt eleverne i den friske morgensol, og det har der formentlig været en særlig grund til.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I de tidligere år, hvor løbet har fundet sted, er pengene gået til kræftramte børn i det landsdækkende Team Rynkeby Løbet-kampagne, men på Ullerup Bæk Skolen afd. Skolesvinget har elevrådet besluttet, at pengene i år skulle gå til diabetesforeingen.

“Det er fordi, at vi har tre kammerater på skolen, der har diabetes,” siger Adam, som går i 3. klasse og er medlem af elevrådet.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Netop det, at det er noget, som står eleverne på Ullerup Bæk Skolen afd. Skolesvinget nært har været vigtigt, da beslutingen blev taget.

“Vi vil rigtig gerne hjælpe diabetesramte, og vi kan godt lide vores skolekammerater, som vi vil hjælpe alt det vi kan,” forklarer Adam.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hvordan var det at løbe pengene ind?

“Det er fedt, og når det går til det her formål betyder det, at man kan løbe endnu mere,” siger Adam.

Formand stod næsten med tåre i øjnene

Mogens Sandbæk, der er formand for den lokale diabetesforening i Fredericia, var til stede under løbet og efterfølgende talte Fredericia AVISEN med ham.

“Det betyder utrolig meget, at børnene har løbet penge inde. Jeg er glad for, at de har valgt at støtte diabetes,” siger Mogens Sandbæk.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

De ca. 280 elever, som løb, gav den maks gas i formiddagssolen og det var noget, der gik lige i hjertet på Mogens Sandbæk.

“Jeg er en meget følsom person. Jeg stod næsten med tårer i øjnene, da jeg så dem løbe” siger han og kommer ind på, hvad det betyder for lokalafdelingen, at der bliver bakket op på den måde:

“I vores lokalforening betyder det utrolig meget, når nogle lokale bakker op om os. Det er så fantastisk,” udtaler Mogens Sandbæk, som selv tog aktiv del i løbet, da han gik flere runder på rundstrækningen.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN


Om børn med type 1-diabetes:

Hundredvis af familier får årligt deres liv vendt på hovedet, når deres barn får en diabetesdiagnose. Hverdagen får pludselig fokus på måling af blodsukker, regulering af insulin og mad afhængig af om barnet leger, sover, spiser, har feber, er fysisk aktiv, opholder sig i solen eller i sneen.

Når et barn får diabetes, kan kroppen ikke længere selv regulere blodsukkeret, og det er nødvendigt med en kunstig tilførsel af insulin. Mange forældre bebrejder dem selv, at deres barn har fået diabetes, men det er helt uden grund, lyder det fra Diabetesforeningen.

Diabetesforeningen gennemfører familiekurser for familier, som har et eller flere børn med diabetes, og kurser for børn og unge som selv har diabetes. På Diabetesforeningens hovedkontor sidder rådgivere klar til dialog, rådgivning og sparring til forældre, lærere og pårørende om hvordan man bedst kan støtte børn med diabetes.

Se flere fakta om børn med type 1-diabetes her.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.