Jutlander Bank udstiller løbende nye kunstnere i deres lokaler i det gamle apotek i Danmarksgade. Nu er det blevet Ulla Ærbo Rasholms tur – så vi satte hende i stævne til en kom kaffe og en snak om hendes kunst. Det handler om følelser, kreativitet og den umiddelbare fornemmelse. 

Ulla kommer fra Fredericia, men har flere gange været rundt omkring i landet. Hun er uddannet socialpædagog i Odense, hvorefter hun vendte snuden hjem til Fredericia. Turen gik også forbi Lund ved Horsens, hvor hun boede med sin nu eksmand. Nu er hun gift med Peter og sammen bor de i Ry, men der er ingen tvivl om, at Ulla nyder at være i Fredericia.

“Jeg har tegnet fra jeg var meget lille. Jeg fik faktisk nogle farver, som jeg stadig har den dag i dag. Det bedste jeg vidste var at gå til Købmand Nørmark, hvor jeg købte de her farver. Havde jeg lidt penge tilovers kom der også lige en pose chips med, men det vigtigste var farverne”, forklarer Ulla.

“Jeg gik bare hjem og malede og tegnede. Der var også en periode hvor jeg tænkte at det var noget møg alt jeg lavede, men det er jeg kommet over”, fortsætter hun.

“Jeg elsker farver. Jeg vil karakterisere mig selv som værende meget farverig. Jeg laver ikke noget der ligner ting eller mennesker, det er nonfigurativt det hele. Men kendetegnet er, at jeg elsker farver. Der er glæde ved farver. Farver har en fantastisk indvirkning på sindet”, siger Ulla og fortsætter:

“Det at male er en form for afspænding og kreativt afløb for mig. Det giver mig en rigtig god ro at male. Men jeg elsker generelt at være kreativ. Jeg er ikke længere på arbejdsmarkedet grundet kronisk sygdom, så jeg giver mig i kast med en masse kreative ting. Udover at male så nyder jeg også at strikke og indrette der hjemme. Vores hjem er, ligesom jeg selv, meget farverigt”.

“Jeg har aldrig en køreplan for hvordan mine billeder skal være. Jeg er glad for at bruge spartelmasse, det giver en god struktur i billederne og en god base at arbejde ud fra. Så tegner jeg lidt med enten blyant eller tusch. Nogle gange får jeg den her fornemmelse af at den er der, og ja ellers kan jeg bare male det over og starte forfra. Det handler meget om fornemmelsen. Det er sjovere at male når man har en god fornemmelse for det man får puttet på lærredet”, forklarer Ulla Ærbo Rasholm.

“Selvfølgelig vil jeg gerne have at nogen ringer og gerne vil have jeg udstiller, men sker det ikke, så gør det heller ikke noget. Det er dejligt når nogen siger, at de gerne vil købe et billede, men jeg er ikke god til at promovere mig selv”, fortæller Ulla. 

“Folk må gerne kunne finde et eller andet historie eller lidt af dem selv i billedet. Genre nogle følelse også. Jeg bruger stærke farver. Der er et deroppe der falder lidt udenfor de andre, men sådan er livet. Der er altid nogen der falder udenfor”, lyder det afslutningsvist fra Ulla Ærbo Rasholm.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer