Forside Debat Ulighed i sundhed !

Ulighed i sundhed !

DEL

Statsminister Lars Lykke Rasmussen havde i sin nytårs tale første januar bl.a. mange bekymringer  m.h.t. til trusler udefra. Han havde også et hel afsnit om sundhedsvæsnet. Her er de to sidste linjer af dette afsnit:

Citat:  I det nye år vil jeg fremlægge mit bud på forsvarlige forbedringer. Med afsæt i 21 nye sundhedsfællesskaber helt tæt på. Bygget på personalets faglighed. Og hvor vi for alvor sætter patienten før systemet: Citat slut

Jeg vil håbe at der i de to ord forsvarlige forbedringer  gemmer sig et opgør med dele af uligheden i sundhed.

Det er sådan at vi som borgere nyfødt som gammel  hvert år betaler 4000 kr (ca.23 milliarder) til medicin, tandlæge, o.m.a., udover det som vi i skatten betaler til sundhedsvæsnet. Nå ja tænker du måske, men når vi alle gør det er det vel ok. Nej ikke helt, vi tjener jo ikke det samme og eksempelvis medicin koster jo det samme ”høj som lav”. Det er faktisk sådan at borgere med en lav indtægt, må springe evt. medicinen over af økonomiske grunde. Der er bare et eksempel på ulighed i sundhed.

Når Statsministeren kommer med forsvarlige forbedringer er det spændende at se om der bliver rettet op på ulighed i sundhed.

Evald Lauridsen

Dalegade 22

Fredericia    

DEL