Han kom til Fredericia som syv-årig, og i år over 20 år har han drevet pizzeriaet Assos. Han er også kendt i den fredericianske fodboldverden. I mange år har han stået for FC Fredericias træningslejre, og i de seneste to år har han været holdleder. Ugens Kurt er Ugur Kocan.

Ugur og jeg kender hinanden fra FC Fredericia, hvor jeg som journalist har dækket byens bedste fodboldhold, hvor han er holdleder på frivillig basis.

I februar var jeg ti dage på træningslejr med FC Fredericia i Tyrkiet, og naturligvis var det med Ugur som holdleder og rejseguide. Derfor kommer hans fortælling ikke med historier, som jeg ikke har hørt ved tidligere lejligheder.

Ugur er født og opvokset i Tyrkiet, hvor han boede i de første syv år af sit liv. Tiden i Tyrkiet husker han ikke, og de første fortællinger er derfor om hans tid i Danmark. Grunden til Ugur, der har en kone og to børn, havnede i Danmark var pga. hans fars arbejde.

Ti år inden Ugurs ankomst til Danmark kom hans far til landet som en af de allerførste tyrkere. Når tiden var til det, så fløj faderen hjem til Tyrkiet, men i 1970 blev det til et mere permanent ophold i Danmark. Ugurs far fik fast arbejde og fik familien til Fredericia, hvor de slog sig ned på den daværende vej, Søbjerg, der ligger omkring hvor Rahbek Fisk lå.

Skolegangen var på Købmagergade Skole, og i starten var det lidt en mærkelig oplevelse for Ugur.

“Jeg var en af de første udlændinge, så det var lidt mærkeligt. Efter to-tre år kom der flere. Jeg lærte rimelig hurtigt dansk, men jeg turde ikke rigtig gå ud i frikvartererne,” siger Ugur.

En af barndomsvennerne er Brian Klement fra smedefirmaet Wiggers & Klement.

“Jeg er vokset op med både Brian og Lennart. Brian spillede fodbold i EGIF og jeg spillede i KFUM, men vi fik spillet en masse sammen i Hannerup,” forklarer Ugur.

Efter endt folkeskole ville Ugur ud og arbejde, og han endte med at få job hos det daværende Dansk Rørindustri.

“Jeg var der som arbejdsmand og lavede alt muligt forskelligt. Jeg kendte mange derude, og jeg taler stadig meget med nogen af dem,” siger Ugur.

De fleste kender Ugur som pizzamand, og det er med god grund. I over 30 år har han drevet pizzeria.

“Indtil jeg fik pizzeria, arbejdede jeg forskellige steder. Det skete faktisk ved et tilfælde, at jeg endte med at få pizzeria. Min bror og jeg havde en kammerat i Middelfart, som ville have en partner, og så sagde vi ja. Det var ikke en tanke vi selv havde tænkt,” siger Ugur.

Pizzariet i Middelfart havde Ugur i ti år, men så solgte han det, og i stedet blev han ansat hos Coca-Cola i fire år.

“Det var ikke noget for mig at være der, så jeg stoppede. I stedet købte jeg Assos af Camillo, og nu har jeg haft Assos i 20 år. Det er godt nok mange år,” siger Ugur og smiler.

Da Ugur og hans lillebror overtog Assos, var det med et diskotek, der ligger i bygningen, hvor “AHA”, åbner. Blandt andet har Hollywood haft til huse der, og det nød pizzariet godt af.

“Det var fedt. Jeg kendte Esben, jeg kendte alle gutterne der styrede de andre diskoteker og fik støtte på den måde,” siger Ugur.

I starten var det hårdt at have pizzariet. Arbejdsugen blev lang, men med tiden er det blevet bedre.

“Jeg arbejdede rigtig meget til at starte med, men det var nødvendigt. I dag er det ikke så slemt med tiden mere,” siger Ugur.

I dag er tiden en anden. Corona har gjort, at beværtningerne lukker klokken 00:00, og det har Assos taget konsekvensen af, da de ikke har åbent om natten mere i denne periode.

“Der er ikke så meget gang i den, og det kan derfor ikke betale sig, men når diskotekerne åbner, så begynder vi også at holde åbent om natten igen,” siger Ugur, der glæder sig til AHA åbner tæt på Assos i Købmagergade.

Ugur og fodbold

En stor del af Ugurs liv har været fodbold. Han startede selv med at spille som knægt i Fredericia KFUM, og siden tog det fart. Han spillede på det bedste hold i Fredericia KFUM indtil korsbåndet begyndte at drille.

“Vi nåede op til Danmarksserien, men jeg var mest med på bænken og så endte jeg med at gå i stykker. Min far døde, da vi spillede i Danmarksserien, og så sagde jeg stop pga. det,” siger Ugur, der efterfølgende spillede på lavere niveau:

“Jeg spillede lidt på det tyrkiske hold, og så gik jeg i stykker igen. Jeg spillede også et par kampe på F’ernes førstehold, men jeg kunne ikke holde til det pga. mit korsbånd,” konstaterer Ugur.

I sin tid i KFUM spillede Ugur sammen med blandt andet FC Fredericias direktør Stig Pedersen, og det gør, at Ugur længe har givet en hånd med i klubben.

“Lige siden de startede med at tage på træningslejr, har jeg hjulpet dem. Jeg sagde til Stig, at de skulle tage til Tyrkiet og jeg sagde, at jeg tog med. Det fik jeg lov til, og siden har jeg været populær blandt trænerne og spillerne,” siger Ugur og griner.

Hvordan er det at være afsted på træningslejr?

“Du har selv set, hvordan jeg styrer det, når vi er afsted. Jeg styrer virkelig det hele. Trænerne har altid været glade for mig, og jeg har også hjulpet andre hold, men det gør jeg ikke mere, fordi jeg er holdleder nu,” siger Ugur.

For to års tid siden blev Ugur endnu mere engageret i FC Fredericia, da han blev holdleder og det er en rolle, som han trives i.

“Det passer perfekt til mig. Gutterne er flinke, og det passer til min livsstil. Jeg nyder at komme i klubben,” siger Ugur.

Hvad fremtiden står på for Ugur er uvis, men når tiden er til det, tager han gerne turen hjem til Tyrkiet, hvor det meste af hans familie bor. Kun hans bror og mor er tilbage i Danmark.

Som altid har det været en fornøjelse at snakke med Ugur. Tiden var inde til, at han skulle hen i pizzariet og tage imod varer, og vi gik derfor hver til sit.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer