Forside Fredericia Ugens Kurt: Tina Charlotte Blomstergren

Ugens Kurt: Tina Charlotte Blomstergren

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Tina Charlotte Blomstergren driver tinablomstergren.dk, og er i særdeleshed kendt for yoga. Vi møder Tina til en snak, hvor vi blandt andet får hendes baggrund, og hvor Tina fortæller, at hun, selvom hun er yogafanatiker, har en indre vildbasse og blandt andet boksetræner.

Regnen siler ned, men på Kurt’s Kaffebar er der tørvejr. Flere kommer til kaffebaren og søger ly, imens vi taler med Tina. Vi har taget plads i sofaen og kan observere den regnfulde Jyllandsgade, mens vi snakker.

Vi starter ud med at spørge ind til, hvad Tina egentlig er uddannet som. Hun har en meget bred uddannelsesmæssig baggrund, der spænder fra en handelsskoleuddannelse, diverse yogauddannelser og så til grafisk designer.

“Jeg malede rigtigt meget og arbejdede med en kunster, hvor vi malede ting til hele verden. Jeg ville gerne kunne udtrykke mig på skærmen for at være fremtidssigtet på den front. Jeg sidder stadigvæk med Adobe den dag i dag, hvor jeg bruger det til blandt andet markedsføring,” siger Tina.

Efterfølgende drejer snakken sig hen på Tinas gesjæft, tinablomstergren.dk, hvor hun har sin base i styrehuset i Oldenborggade 1C. Styrehuset er et stærkt fællesskab bestående af forskellige virksomheder, bosat ved siden af DFDS.

Men hvor stammer interessen for yoga egentlig fra? Det spørgsmål stillede vi til Tina.

“Min veninde tog mig med til Grækenland, hvor vi lavede yoga i et par sæsoner på Lesbos. Vi var kursister og hyggede os,” forklarer Tina Blomstergren.

Hvordan endte du med at blive terapeut / yogalærer?

“En af dem jeg var til yoga hos spurgte, om jeg ville hjælpe med at undervise, for at hun kunne holde ferie. Jeg tænkte, at jeg måtte hjælpe, for at hun kunne holde ferie. Sådan startede det hele og så tog det fart med, at jeg tog mange uddannelser indenfor yoga. Jeg har blandt andet en MBSR (Mindfulness-baseret stress reduktion, red.). Jeg kan bruge det i den måde, jeg guider på, og den er meget mindfull og inviterende,” udtaler Tina.

Tina har som nævnt en bred vifte af uddannelser. Hun vil hele tiden lære, og nu hænger hun fast i yoga, hvor der hele tiden er noget nyt at lære.

“Det er et fedt univers, hvor jeg kan blive ved med at lære og have med mennesker at gøre. Jeg har min egen praksis udover undervisning. Jeg holder meget af forandringer, og kan blive ved med at finde forandringer i yoga. Lige nu bruger jeg en narativ teknik, som har meget med fortællinger at gøre. Dem kan jeg kan bruge i yogaen og den personlige undervisning. Det oppe i tiden, at flere skal have personlig åndedrætstræning og lignende. Sådan ændrer det sig hele tiden med nye ting,” forklarer Tina og kommer ind på sine fremtidsplaner:

“Mine fremtidsplaner omhandler både tiden om lidt og i morgen, udover tankerne om næste år. Pt. er jeg ved at designe et læringsværksted som handler om letheden i meditation. Jeg har mange som gerne vil lære at meditere,” fortæller hun.

Derudover er jeg i gang med en uddannelse hos Dispuk. I fremtiden kommer jeg til at arbejde dybere med de narrative teknikker, idet jeg er overbevist om, at disse teknikker for mange vil kunne skabe nye perspektiver. Jeg bruger allerede teknikkerne i de personlige undervisninger og samtaler jeg har”.

Tina har tidligere afholdt en yogafestival, og det kommer også til at gentage sig.

“Den kommer den 3. november i Fredericia Idrætscenter. Programmet er klar. Der er plads til mange deltagere, og vi bliver minimum 100 personer. “Mindfull Yogadag hedder den, og det bliver en helt særlig dag med gæster både fra Fredericia og fra mange andre steder” forklarer hun og kommer ind på, at hun også laver forskellige ting for virksomheder. Bla. Workshops, læringsværksteder og yogaklasser.

“Det handler om at møde folk hvor de er. Jeg har lavet forskellige management workshops. Jeg er bekendt med, at mænd søger en anden udfordring; stilhed kan sagtens være udfordringen for mange. Jeg finder til tider på, at mixe en yogasession med fitness eller mindfulness i naturen. Den gode udfordring kan være at finde balancen mellem lethed og ihærdighed, og at give denne fornemmelse videre.

Tina Blomstergren privat

Privat er Tina gift med Tim. Faktisk blev hun gift i forrige uge.

“Det var en meget fin dag. Jeg blev gift i kærlighed. Det er det jeg tænker, når man skal vies, så skal det være på grund af kærlighed. Vi blev gift på en vinmark hos Modavi, mellem Kolding og Fredericia. Det var tæt på jorden, så det var efter højeste ønske, tæt naturen og med højt til himlen,” siger Tina og fortsætter:

“Mogens Bak Hansen (Vækstdirektør ved Fredericia Kommune)foretog vielsen. Han er en rigtig god ven, og det betød meget at Mogens stod for vielsen. Vi var 19 til et intimt bryllup, som rakte udover alle drømme i forhold til, hvor let og ligetil det gerne må være, at fejre kærligheden,” fortæller Tina, der drager på bryllupsrejse på lørdag:

Vi skal til Færøerne på lørdag. Jeg kan godt lide at rejse hen, hvor vi ikke har været før. Vi skal være væk i en uge og sejler derop.

Fakta Tina Charlotte Blomstergren
45 år
Gift med Tim Erling Halvorsen
Født i Fredericia udenfor voldene, har tidligere boet i Spanien
Folkeskole på Treldevejens Skole
Gik på handelsskolen og er også uddannet indenfor salg hos Bestseller, materialist og grafisk designer