Hver uge sætter Fredericia AVISEN fokus på en fredericiansk personlighed. I denne uge er turen kommet til Stine Bjerre Mortensen, der til dagligt er journalist og vært på TV 2 SPORT og privat er gift med håndboldlandsholdsspilleren Casper U. Mortensen.

Solen skinner i de fredericianske gader. Det er Store Bededag, så der er fredfyldt på min gåtur fra parkeringspladsen i Midtpunktet og hen til Kurt’s Kaffebar, hvor Stine allerede har taget plads i sofaen.

Stine bor til dagligt i Hannover med Casper U. Mortensen, der spiller på byens håndboldhold i Bundesligaen. Oprindeligt kommer Stine fra Fredericia, hvor hun stadig kommer tit. Denne fredag er en af dagene, hvor Stine har en ledig stund i kalenderen, og er et smut forbi hjembyen.

Vi starter med at spole tiden tilbage. Stine husker bedst tiden fra Treldevejens Skole, hvor hun kom hen efter 6. Juliskolen lukkede, da den blev lavet om til Social og Sundhedsskolen.

”Det var en dejlig skole, hvor der var gode lærere. Jeg husker især tilbage på skolegården, hvor vi spillede fodbold i frikvarterne. Vi var også meget ude på den store græsplæne. Vi spillede også tyrebold,” husker Stine Bjerre Mortensen.

Kan du huske nogle af lærerne fra dengang?

”Jeg kan huske, at jeg havde FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, til matematik på 6. Juliskolen. Han var en god lærer,” fortæller Stine.

Efter de afsluttende eksaminer på Treldevejens Skole startede et nyt kapitel i Stines liv, Fredericia Gymnasium og efterfølgende to sabbatår, som fik hende drejet på sporet af den Stine, som vi kender den dag i dag.

”Jeg gik på den sproglige linje på Fredericia Gymnasium. Efter gymnasiet havde jeg to sabbatår, hvor jeg blandt andet var ude at rejse jorden rundt sammen med en veninde som backpacker og skibums i Østrig. Rejsen var helt vild fed. Det er det fedeste, jeg nogensinde har gjort. Det var et kæmpe spring at sige farvel til min familie i Billund Lufthavn. Vi oplevede så meget. Vi mødte mange mennesker, og så en masse kulturelle ting osv. Jeg blev meget mere moden af den tur, og fandt ud af en masse ting omkring mig selv, om hvad jeg kan og ikke kan,” forklarer Stine og kommer ind på tiden efter sabbatårene:

”Jeg startede på Syddansk Universitet i Odense på medievidenskab. Jeg vidste ikke, om jeg ville være journalist eller hvad jeg ville. Jeg kunne godt lide medie- og reklamebranchen, så jeg tog en kombination med valget af medievidenskab. Efter to år på medievidenskab var jeg ikke i tvivl – jeg ville være journalist. Uddannelsen gjorde det muligt at læse det tredje år på journalistik, og derfor har jeg en bachelor i medievidenskab og journalstik. Efterfølgende valgte jeg at tage en kandidat i journalstik,” udtaler Stine, som er kendt for sit virke hos TV 2 SPORT:

”Undervejs i min studietid var jeg i praktik hos TV 2. Jeg var i studiegruppe med Morten Stig Christensens søn. Morten Stig var dengang chef og studievært på TV 2 SPORTEN. Jeg har altid drømt om at være på sporten, og han fortalt så, at TV 2 manglede ”runnere” i forbindelse med OL 2004. Jeg endte med at få studiejob hos dem, hvor jeg startede på nyhederne og endte på sporten. Da jeg skulle i praktik, endte jeg med at søge på sporten og fik det.”

Håndboldspilleren Stine Bjerre Mortensen, der fandt Casper U. Mortensen i Fredericia

Stine Bjerre Mortensen er primært kendt som værten til håndbold, når det vises i tv, men hun har spillet på forholdsvis højt niveau.

”Jeg startede med at spille, da jeg var otte år. Jeg spillede i Fredericia indtil 2013, også selvom vi boede forskellige steder i Danmark i form af Odense og Silkeborg. Da vi boede i Silkeborg kunne jeg godt se, at det ikke hang sammen. Så holdt jeg et års pause, og spillede 2. division i Silkeborg i en sæson, hvorefter jeg stoppede, da Casper og jeg flyttede til Tyskland i sommeren 2015,” siger Stine og fortsætter:

”Jeg har lært mega meget af at spille håndbold i Fredericia. Jeg har aldrig været et kæmpe talent, og har virkelig måtte knokle og træne hårdt. Da jeg var yngre sagde jeg nej til fester, fordi jeg skulle træne dagen efter.”

Apropos håndbold. Det var netop via håndbold, at Stine fandt manden Casper U. Mortensen. Det skete tilbage i 2009, hvor de blev kærester efter Casper havde noget tid i Fredericia Håndboldklub, hvor Stine også spillede.

Med tiden har Casper U. Mortensens karriere taget fart. Så meget fart, at den danske landsholdsfløj nu som nævnt tørner ud for Bundesliga-holdet Hannover-Burgdorf.

”Det er hårdt nogen gange, fordi at vi begge udlever vores drøm, og det er i hver sit land. Jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var hårdt. Meget af mit liv handler om at planlægge. Heldigvis har jeg en vildt god arbejdsplads, som giver mig arbejdsdage i klumper, når jeg er i Danmark, og giver mig en ordentligt pause, når jeg er i Tyskland,” fortæller Stine Bjerre Mortensen.

Stine Bjerre Mortensen og forholdet til Fredericia

Adressen er i Hannover, men rigtig tit er Stine i hjembyen Fredericia, når den står på arbejde for TV 2 SPORT. Derfor er den danske base i Fredericia.

”Jeg har min base i Fredericia, og nogle gange er jeg på hotel, men jeg er primært hos min far og mor. Det er dejligt at være her. Jeg har altid følt mig tryg i Fredericia, og følt mig hjemme. Jeg har stadig en masse af mine veninder her. Det er en by, der giver mig tryghed og troen på mig selv. Det har skubbet mig videre til at søge de ting, jeg gerne vil. Jeg holder rigtig meget af byen, og der er sket rigtig meget i byen siden jeg var barn. Den har udviklet sig rigtig meget, og det er fedt at se. Der er noget hyggeligt over at komme hjem, og kende de fleste på gaden og se sine veninder,” forklarer Stine Bjerre Mortensen, der har et særligt forhold til flere af hendes tidligere holdkammerater fra FHK:

”Vi har en lille loge med Mia Nygaard Hansen, Trine Blom, Marie Halvorsen og Lotte Nielsen. Det er rigtig hyggeligt. Vi laver forskellige ting her i byen. Vi spiser sushi, går en lang tur og ser håndbold, hvis der er store kampe i tv. Vi laver mange forskellige ting sammen, og det er hyggeligt.”

Stines far er den pensionerede centerdirektør Bent Bjerre. Derfor har Stine også et særligt forhold til Fredericia Idrætscenter.

”Det er mit andet hjem. Jeg er blevet slæbt derud, siden jeg var helt lille. Begge mine forældre spillede håndbold og mødte hinanden derude. Det har betydning for den interesse, jeg har fået i mit liv, sporten generelt. Den fylder ekstrem meget i mit liv,” lyder ordene fra Stine Bjerre Mortensen.

Fakta Stine Bjerre Mortensen

Alder: 36 år
Født og opvokset i Fredericia
Datter af Susanne Jørgensen og Bent Bjerre
Gift med Casper U. Mortensen
Gik i folkeskolen på Bakkeskolen, 6. Juliskolen og Treldevejens Skole (fra 3. klasse og opefter)
Gik på Fredericia Gymnasium
Har en bachelor i medievidenskab og journalistik, og en kandidat i journalistik
Arbejder som journalist og vært på TV 2 SPORT