Forside Erhverv Ugens Kurt: Nicole Møller Christiansen

Ugens Kurt: Nicole Møller Christiansen

DEL
hårværk
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Nicole Møller Christiansen er indehaver af Hårværk i Dalegade, hun er Ugens Kurt på en dag, hvor solen skinner. Fredericia AVISEN sætter hende stævne på kaffebaren, som konceptet er opkaldt efter.

Nicole er kun 27 år, men hun er allerede en erfaren forretningskvinde. Solen følger med ind i kaffebaren, hendes lange, pinke hår lyser op. Bortset fra en afstikker til Strib, har Nicole altid boet i Fredericia. “De to år i Strib, de tæller ikke, der var jeg meget lille”, siger Nicole, der er glad for Fredericia.

Nicole gik først på Skjoldborgvejens Skole og afsluttede folkeskolen på Skt. Knuds Skole. Nicole havde allerede besluttet, hun ville være frisør, så efter 10. klasse startede hun på frisørskolen, og endte med at komme i praktik hos PILI i Vendersgade. Det blev startskuddet til det, der i dag er hendes egen salon. Hun var til svendeprøve i 2011, og blev udlært i 2012.

Efter læretiden afprøvede Nicole faget både i Fredericia og i Vejle. “Jeg fandt ud af, at jeg ikke befandt mig særligt godt med at skulle arbejde for nogen. Samtidigt kunne jeg også mærke, at jeg allerede savnede at arbejde i Fredericia efter kun et halvt år i Vejle.” Da Nicole klippede i Vejle undersøgte, hun allerede mulighederne for at få sin egen salon i Fredericia, det endte med at blive i Danmarksgade og Hårværk blev en realitet.

Hårværk

Hårværk blev etableret i december 2013 i Danmarksgade 35, dengang var profileringen brun og hvid. Senere skulle Hårværk dog nærmest eksplodere i farver, som er Nicoles store passion.

“Det var monster angstprovokerende at starte sit eget, men jeg ville hellere bruge timerne på mit eget, end at arbejde for andre”, siger Nicole.

Nicole startede med at være alene i Hårværk, men butikken voksede og pladsen blev for trang i Danmarksgade. De var pludselig fem frisører i de små lokaler i Danmarksgade, og det var svært at finde plads rent logistisk, så hverdagen kunne gå op i en højere enhed.

Nicole var allerede i gang med at lede efter en ny lokation til Hårværk. Det blev til Dalegade, hvor Hårværk er i dag i en moderne frisørsalon. Det var vigtigt for udviklingen af Hårværk, at de flyttede så de kunne vækste. Nicole drømmer dog ikke om en salon nummer to, hun kan godt lide at have fingeren på pulsen både med personale og butikken. Hun vil gerne udvikle sit artistiske talent for farver og være en salon i fremdrift.

Farverne i Nicoles liv

Nicole er en farverig person, og hun er ikke selv bange for at farve sit eget hår i alle regnbuens farver, i dag er det lys pink. Da hun var i lære og ansat, kunne hun mærke, hun ville mere med farvninger.

“Det med farver har altid ligget til mig, det var mere mig end alt andet i faget, og da jeg blev selvstændig, kunne jeg selv bestemme, hvor lang tid jeg kunne bruge på det. Så startede det for alvor, da jeg var i Las Vegas sammen med et firma til en farvekonference, hvor jeg blev stærkt inspireret. Her blev der tænkt farver på en anden måde. Der var nogen, som blev inspireret af naturen, diskotekslys og meget andet. Det var noget andet end at lave striber”, siger Nicole.

Det har udmundet sig i, at hun i dag er Artistic Educator for Pravana. Hårfarvning er en stor del af salonen i dag.

“Vi laver meget farvning. Vi viser, at vi tør og kan nogle forskellige ting. Det er tilgangen med at være med til at gøre folk smukke, være med til at skabe en identitet, der giver mig inspiration. For et menneske er håret en del af påklædningen”, siger Nicole om kærligheden til hendes fag.

Personale og kunderne

“Jeg synes, at vi har nogle fantastiske kunder som tør ligge deres hår i vores hænder. Vi har mange store behandlinger, der kræver, at man har fuld tillid til frisøren. Det er jeg stolt over og sætter pris på at vores kunder tør”, siger Nicole.

For Nicole er det vigtigt, at personalet selv har en god følelse med at arbejde i Hårværk. Det skal føle sig tilpas, og ikke skrues ned i et koncept. Vi ligner ikke hinanden i vores team, det er jeg tilfreds med.

Fritiden

Det meste af Nicoles fritid går med hendes interesse omkring farverne, “Men engang var jeg hestepige og stoppede efter et voldsomt styrt”, griner Nicole og fortsætter, “ej det ved jeg altså ikke, om du skal tage med.”

Ellers går hun og overvejer om golf kan blive en mulig fritidsinteresse, hun har spillet med sin far og øver tålmodigheden. “Jeg er ved at få clearet til mit handicap, så jeg er stadig på et lavt stadie”, siger Nicole.

Fritiden eller den, der er tilbage som selvstændig, viser også hendes dedikation til faget. Hun nørder meget Instagram, Pinterest og Youtube for både at blive inspireret og se nye tendenser.

Vi takker for en hyggelig skak med Nicole på kaffebaren. 

https://www.fredericiavin.dk/
Annonce