Han er født i Fredericia, hvor han har boet hele sit liv bortset fra et enkelt år i Esbjerg. Han kender så mange veje i Fredericia, at kollegaerne spørger ham, hvor vejen er, hvis de er i tvivl. For nylig blev han konstitueret leder af Vej og Park. Ugens Kurt er Morten Svanborg.

Morten er født i 1988 på Fredericia Sygehus. I dag er han gift med Mia, som han har to børn sammen med. I de helt unge år boede Morten på Baldersvej, men så flyttede familien ud til et nyere parcelhus i Erritsø, hvor Morten også havde sin skolegang på Bakkeskolen.

“Det var et godt sted at gå i skole, synes jeg. Der var nogen forskellige klynger, hvor man var de mindste, de mellemste og så de ældste,” siger Morten og husker tilbage på kammerater og lærere fra skoletiden:

“Jeg er ramt ind i flere af dem efterfølgende, blandt andet Anders Axø, der var viceskoleleder. Han var børne- og ungechef også. Der er også flere, som jeg har   set i bybilledet, hvor jeg kan huske dem fra skoletiden. Jeg husker tydeligt Bente, der var min dansk lærer. Der var forskellige grupper i klassen, hvor der var dem, der var glade for at gå i skole, og så var der dem, som også var glade, men hvor der også var lidt gang i den. Hun formåede at sætte skik på det hele,” siger Morten og kommer ind på, hvilke fag han synes om:

“Jeg var glad for at gå i skole, men der var fag som Kristendom og historie, som jeg ikke var så glad for. Jeg var mere til matematik og fysik,” siger Morten, der i fritiden spillede fodbold i EGIF:

“Jeg har spillet både fodbold og badminton, men jeg spillede primært fodbold og det gik jeg til i 12-13 år. Det bedste til badminton var, når vi spillede fodbold til opvarmning, men det var en god vintersupplering så der var badminton en dag i ugen og fodbold en dag i ugen,” siger han.

Med interesse for særligt matematik og fysik i folkeskolen valgte Morten at starte på HTX, hvor han tog den tre-årig gymnasielle uddannelse på Teknikervej i Erritsø.

“Det var godt at komme et sted hen, hvor de tekniske fag fyldte. Filosofi og sådan nogen af de rummelige fag var ikke lige mig. Jeg vil have ting, hvor man kan finde en løsning,” siger Morten.

Vi begyndte at tale om, at den nye HTX-bygning, og meget apropos så startede Morten faktisk på HTX kort efter skolen var flyttet ud til Erritsø.

“Den var næsten lige flyttet fra Middelfart til Fredericia, da jeg gik der. Den var slet ikke så stor som i dag, men det var fine forhold og dygtige lærere, der brændte for at lære os en masse. Nu er den blevet opgraderet til en version 2.0” siger Morten med et smil og fortsætter:

“Jeg husker, at vi havde Teknikfag, hvor vi prøvede en masse forskellige ting. Flere af lærerne var ingeniører, og det prægede mig i retning af det jeg valgte efterfølgende.”

I folkeskolen havde Morten en idé om, at han skulle være tømrer, da han godt kan lide at lave ting med hænderne. Det samme tilbage fra det daværende Erritsø Fritidscenter, hvor Morten gik.

“Det var et virkelig godt sted. Det var et sted, hvor jeg fik lov at bruge det til at lære mig selv at kende. Jeg brugte mange timer i værkstedet, og længe før man fik elløbehjul prøvede jeg at bygge et løbehjul med motor. Der var også mulighed for at spille stikbold og sådan noget, det var et dejligt fritidssted,” siger Morten.

Efter endt HTX læste Morten videre. Valget faldt på bygningsingeniøruddannelsen i Horsens.

“Det var meget bredt i det første semester, hvor man kom igennem ting som konstruktion, anlægsfag, vejfag, varme, vandinstallation og kloak. Man specialiserer sig efterfølgende, og der fangede det med veje mig,” siger Morten og kommer ind på, hvad der fangede ham ved veje: 

“Det er spændende. Jeg bliver tit spurgt, og veje er noget alle har en holding til, lyder mit svar. Vi færdes alle  i trafikken på forskellige måder, og derfor er det spændende at præge det og arbejde med det. I arbejdet med veje kigger man på forskelige forhold, og det er ikke altid, at der er én løsning og ofte er der i stedet flere muligheder. Så man er nødt til at forsøge og tage hensyn til alle parametre.”

Igennem en del år har Morten arbejdet hos Silvan, og det endte med han blev tilbudt en stilling som afdelingsleder.

“Jeg tog derfor en merkonom i ledelse. Jeg var kørt lidt fast på den sidste del af ingeniøruddannelsen, hvor der var en masse vejprojektering,” siger Morten, der endte med at bruge uddannelsen som bygningsingeniør: 

“Jeg fik et job i Silkeborg Kommune efter, at jeg var flyttet tilbage til Fredericia. Efterfølgende blev der en ledig stilling i Fredericia, og den fik jeg,” siger han og fortsætter:

“Der er masser af store og små ting, som er blevet gennemført imens jeg har været i kommunen. Det er ikke mig alene. Vi er et stort hold i min afdeling, der i fællesskab arbejder for at udvikle og bygge blandt andet nye cykelstier og kryds. I min tid har vi bygget Vejle Landevej og Snoghøj Landevej blandt andet,” siger Morten og løfter sløret for, hvorfor man bygger, hvor man gør:

“Vi kigger på trafik, uheld og borgerhenvendelser og det vi selv ser. Jeg kommer selv i det meste af byen, både når jeg er på arbejde og holder fri. Jeg cykler en del, og når jeg er afsted er det ting, som jeg ser på,” forklarer Morten, der er blevet lidt “fagskadet”:

“Når vi er på ferie, så kigger jeg typisk på, hvordan de forskellige forhold er. Der er blandt andet et feriebillede af mig på Fanø, hvor jeg fandt inspiration til vejting mens resten af familien kiggede på solnedgangen.”

Vej og Park får rigtig mange henvendelser fra borgere. Nogen kan bruges til noget, og andre er inputs, som man ikke rigtigt kan bruge.

“Mange gange er det er et ønske fra folk, der selv har oplevet noget i deres hverdag. Vi noterer det hele ned, og så ser vi hvad vi kan gøre, nogle gange kan vi løse noget her og nu, og andre gange når vi har projekter. Mange gange giver de henvendelser vi får rigtig god mening, og andre gange, særligt på Facebook er det “bare”  utilfredse borgere som giver deres lidt ufiltrerede mening til kende. Men vi er glade for, at folk kommer med deres input. Det er med til at kvalificere vores arbejde, og det sætter vi stor pris på,” siger Morten.

Som født og opvokset i Fredericia har Morten selv oplevet, hvordan byen har udviklet sig, særligt i de seneste år.

“Det er fedt, hvad der er sket de seneste år. Hvis man kigger lidt tilbage, og så er det helt vildt hvordan byen har flyttet sig. Nu sidder vi her på kaffebaren, og ser hvor mange folk der er her omkring. Man kan mærke, at folk brænder for at gøre en forskel,” siger Morten.

Hvordan ser fremtiden ud?

“Jeg håber at kunne få lov og lave det jeg laver i mange år, det er super spændende. Jeg er glad for at være her i kommunen, og jeg vil gerne være med til at gøre vejene bedre og arbejde med, at vi bliver endnu bedre til fortælle, hvad vi har gang i. Det er ikke af ond vilje, hvis vi ikke informerer om alting, for det vil vi rigtig gerne, men vi når det ikke altid. Særligt i øjeblikket er der gang i rigtig meget rundt omkring i kommunen,” siger Morten, der eller går meget op i, at fremtiden ser god ud for hans børn på 2,5 og 4,5 år:

“Det er glædeligt, at der sættes penge af til børne- og skoleområdet. Det er godt at kigge frem mod, når man kigger på det med mine egne børn, der skal vokse op her i byen.”

På hjemmefronten nyder familien godt af, at Morten elsker håndværk.

“Der er ikke nogen projekter i år, men det har jeg sagt før, hvor der så skete noget alligevel. Vi har splittet det hele ad tidligere, hvor vi brækkede køkken, wc og bryggers ned. Vi fik lidt håndværker hjælp til noget af det, men jeg lavede selv gulve, køkken og lignende,” siger Morten og kommer ind på børnenes fritid:

“De går til trilletrolde håndbold i EGIF, og det er et supertilbud. Man er med som forældre,  og det er nogen, der selv spiller håndbold, der er trænere. Så det er rigtig godt.”

Slutteligt fortæller Morten, hvad han ellers bruger fritiden.

“Rigtig meget tid går med arbejde, og ellers går tiden med børnene og konen derhjemme. Det går derfor meget op i børn, hus og have. Der er forskellige perioder i ens liv, og børnene er i den alder, hvor det er dem, der har fokus,” slutter Morten.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer