Forside Erhverv Ugens Kurt: Mads Thejl Hansen

Ugens Kurt: Mads Thejl Hansen

DEL
Mads Thejl Hansen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Døren på Kurt’s Kaffebar går op, klokken ringer og ind træder Advokat Mads Thejl Hansen. Han er ”Ugens Kurt”. Fredericia AVISEN inviterer byens borgere, fæstningsbørn fra nær og fjern til kaffe for at fortælle deres historier.

Vi bestiller to kopper sort kaffe og tager plads ved bordet før sofagruppen. Mads Thejl Hansen er efterhånden et kendt bysbarn. Han er blevet 35 år, danner par med sin forlovede Zandra Dons. Han elsker Fredericia og har været i advokatbranchen i 10 år, trods sin unge alder. Han arbejder for regionens største erhvervsadvokatfirma, Andersen Partners, hvor hans opgave er at servicere, rådgive og hjælpe store- og mellemstore virksomheder, heriblandt mange fredericianske virksomheder.

Når man taler med Mads Thejl er der ingen tvivl om, at han er erhvervsadvokat helt ind til benet og brænder for erhvervslivet generelt.

”Det er en stor ære at være advokat for fredericianske virksomheder. Vi har virkelig mange spændende kunder. Jeg tager oftest klientmøderne ude hos mine klienter. Jeg kan lide at komme hos virksomhederne, og mærke den puls, knowhow og dedikation der er, og så møder man også de ansatte og ikke kun direktøren eller ejeren. Det giver en helt anden forståelse for virksomheden”, siger advokaten og drikker af sin varme kaffe, inden han fortsætter.

”Jeg har altid haft det mantra, at man kan ikke rådgive forretning, hvis man ikke forstår forretning. Derfor er essensen i den gode rådgivning, at man forstår den konkrete virksomhed, dens medarbejdere, ledere og hvordan de arbejder. Det opnås kun ved at se deres omgivelser og møde dem på hjemmebanen. Ingen virksomheder er ens og det fede ved at være advokat, er, at man får mulighed for at sætte sig ind i så mange virksomheder, som jeg gør. Og så er det altså bare altafgørende, at være klar når virksomhederne har brug for det”.

Brænder for lokalsporten

En anden hjemmebane, hvor Mads Thejl Hansen har det godt, er på FC Fredericias grønsvær. Han sidder i bestyrelsen for FC Fredericia, og har selv en ungdomskarriere i benene for samme klub. I dag spiller han fodbold for sjov i barndomsklubben Fredericia fF, når bentøjet holder til det.

”Jeg elsker sport – og det har vi heldigvis meget af i Fredericia. Som firma støtter vi op omkring FC Fredericia og FHK samt teatret og EventC, og har gjort det i de seneste år. Det er en rigtig god mulighed for at kombinere forretning med privatliv. Jeg har oftest både min mor og min forlovede med til kampene og de kender folk omkring klubberne rigtig godt efterhånden. Jeg betragter det, som et godt forum, både forretningsmæssigt, men også en god anledning til at hygge med min familie i gode omgivelser.”

Det er ikke kun sporten, der fanger advokaten. Byens liv inspirerer ham generelt. ”Jeg kan lide at færdes i byen, og jeg kan lide at bo i byen. Jeg kan lide at bruge de faciliteter, der er i byen. Jeg synes det er vigtigt, at vi bruger de muligheder, byen har. Og der bliver kontinuerligt flere og flere. Det er uanset, om det er arrangementer af underholdningsmæssig værdi eller lokale restauranter. Derfor vælger jeg ofte frokostmøder på vores lokale restaurationer. Også med klienter, der ikke kommer fra Fredericia. Så får de mulighed for at se byen”

Jeg er simpelthen nødt til at spørge, hvorfor valgte du at læse jura?

“Jeg valgte egentlig jura, fordi jeg stiftede bekendtskab med faget på mit tredje år på handelsskolen. Det var faktisk en anden fredericiaadvokat, Michael Sønderskov, der underviste os. Michael er stadig advokat i byen og jeg har et særdeles godt forhold til ham, selvom vi jo er konkurrenter, men det kan vi begge sagtens se bort fra”, siger Mads og fortsætter:

”Jeg synes, det er fantastisk at være med i et stort firma. Vi er altså mere end 100 mand og har også kontor i Hamborg. Det internationale snit er således også med. Alligevel er der en flad ledelsesstruktur og et godt sammenhold.”

”Den faglige inspiration er klart erhverv, og vi er et hardcore erhvervskontor. Det er fantastisk, at være omgivet af dygtige mennesker. Alle sidder med erhverv inden for hver deres specialistområde. Den måde at arbejde på meget interessant, udfordrende og inspirerende. Derfor jura. Derfor erhverv.”

Den 35-årige advokat skal giftes i 2019 med sin forlovede Zandra Dons, der er uddannet socialrådgiver. Derfor går der lige nu en del tid med at finde det helt rigtige sted, og Lillebæltområdet byder på et overflødighedshorn af muligheder. Men det glæder ham. Selve vielsen foregår naturligvis i Fredericia. Inden for Voldene.

”Det er da fantastisk, at vi har fået så mange muligheder. Jeg synes helt ærlig den transformation, som byen han gennemgået er unik. Hvor finder man ellers sådan en byudvikling? Det er gået stærkt, men en stor del af forklaringen ligger også i vores måde at se og omtale byen på som indfødte kombineret med ro i ledelsen i byrådet. Jeg har egentlig altid været stolt af min by – og stoltheden er vokset. Alt er muligt. Det er jeg glad for.”

Vi er ved at være igennem kaffen, og erhvervsadvokatens telefon har nu ringet flere gange. Der er travlhed i advokatforretningen, og næste møde i kalenderen kalder på ham. Vi takker Maria fra Kurt’s Kaffebar for kaffen og taler om håndbold den 4. marts, hvor FHK spiller hjemme. Klokken ringer igen, da vi forlader Kurts og siger farvel.

I næste uge taler vi med endnu en fredericianer til ”Ugens Kurt”.

Om Mads Thejl Hansen

Advokat i 10 år

Møderet for Landsretten

Ansat hos Andersen Partners Advokatfirma med mere end 100 medarbejdere

35 år

Bosat, født og opvokset i Fredericia

Søn af Kirsten og Michael Thejl Hansen

Forlovet med Zandra Dons