Hun er opvokset i Nordbyen, og i de yngre arbejdsår røg hun via Nyborg til København. Siden 1997 har hun boet i byen, og er i dag centerchef i iGym og indehaver af House of Harmony. Ugens Kurt er Lene Allman.

En varm fredag middag var der en ledig stund i Lenes kalender. Jeg havde selv taget placering ved højbordet på Kurt’s Kaffebar, da jeg ikke helt kunne blive klog på vejrsituationen, som skiftede mellem lidt overskyet vejr til at være solskin. 

Da Lene ankom et par minutter efter mig var hun enig, og vi blev derfor siddende indenfor. Den venlige barista, Emil, spurgte hvad vi ville have, og Lene var til en café latte, men inden vi havde set os om spurgte Emil om vi hellere ville have iskaffe, og der må man sige, at Emil kender mig rigtig godt. 

Velforsynet med en drik, som er en af mine favoritter om sommeren, gik vi ellers igang med snakken. 46-årig Lene Allman har to piger på henholdsvis 21 og 17 år, og som hun konstaterer: “Så jeg ser ikke så meget til dem.”

Lene er født og opvokset i Nordbyen, og skolegangen foregik på Treldevejens Skole.

“Jeg synes, at det var dejligt trygt derude. Det var før mobiltelefonen kom, så vi var bare ude at lege. Jeg husker skolegange som stille og roligt uden, at der skete det vilde. Det var noget mindre klasser dengang,” husker Lene.

Efter endt 10. klasse gik turen på Handelsskolen, hvor Lene tog den tre-årig HH.

“Jeg tror aldrig, at jeg havde tænkt på Gymnasiet. Tanken havde altid været Handelsskolen, og der startede jeg så. Efterfølgende kom jeg i lære som allround kontorassistent, og det lå lige til højrebenet for mig, synes jeg. Jeg kunne godt lide det administrative,” siger Lene, der kom i lære hos IC Møller:

“Det følte jeg, at jeg blev voksen af. Folk forventede noget af en, og man havde et ansvar for tingene. Det var noget andet end at gå i skole,” siger Lene og kommer ind på, hvad der efterfølgende skete i hendes liv:

“Jeg havde været i Føtex Vest i min studietid, og så kom jeg på fuldtid der, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ville. Jeg blev spurgt om jeg ville være med til at åbne en ny Føtex i Nyborg, og jeg flyttede derfor derover,” siger Lene.

Netop i Nyborg tog Lenes liv en ny drejning. Hun blev kærester med en ansat, som hun fik hendes to børn med.

“Jeg var der i tre måneder, men det gik ikke med mig og ham i samme butik, når vi var kærester. Vi endte derfor med at flytte til Høje Taastrup, og han fik arbejde i Føtex i Glostrup og jeg fik arbejde på Nørrebro,” siger Lene.

Hvordan var det at komme til Hovedstaden?

“Det var et kulturchok uden lige. Vi boede i Høje Taastrup, hvor det var lidt ghetto-agtigt. Vi var der i ni måneder, så flyttede vi tilbage til Fredericia, da jeg ville hjem,” siger Lene og kommer ind på, hvordan det var at komme retur til postnummeret 7000:

“Det var dejligt. Jeg vidste jeg gerne ville blive her. Jeg synes, at Fredericia er en dejlig by. Det er et godt sted at lade børnene vokse op,” siger Lene.

Efter hjemkomsten til Fredericia havde Lene forskellige jobs. Blandt andet var hun booker for et vikarbureau og havde kontorjobs som barselsvikar, men som årene gik fik hun passion for fitness-området og det eventyr startede i det daværende Equinox på Vejle.

“Jeg blev alene i 2005, og så startede jeg med at blive frivillig der. På den måde fik jeg lysten, og tog uddannelsen som fitnessinstruktør i 2006,” siger Lene.

Hvad fangede dig ved det?

“Det var det med at have med mennesker at gøre. Med årene har jeg bygget uddannelser på, og den vigtigste er yoga i 2010,” siger Lene, der har oplevet noget særligt med yogaen:

“Jeg fandt ud af det med ro og det med at komme ned i gear. Det er vigtigt, når man har et job, hvor man er på hele dagen,” siger Lene.

I 2012 tog Lenes liv en ny drejning. Hun blev selvstændig med House of Harmony.

“Jeg startede det med yoga og mindfullness. Siden har jeg udvidet med blandt andet hotstonemassage og andre ting,” siger Lene, der aldrig udelukkende har haft klinikken som hendes indtægtskilde:

“Jeg lever ikke af det, men klinikken er vigtig for mig. Den giver folk følelsen af at være i centrum, og jeg vil have, at folk skal få mere end de betaler for,” siger hun.

Fredericia AVISEN skrev i sommeren 2019 om, at Lene rykkede House of Harmony ud til iGym I et lokale inde i fitnesscenteret, men det sluttede under Corona-krisen.

“Jeg havde været klar til at åbne, da man måtte, men jeg åbnede tre uger senere end alle andre, jeg måtte ikke komme ind i iGym grundet restriktionerne. Min klinik var derfor underlagt det regelsæt,” siger Lene, som i stedet valgte at flytte klinikken:

“Jeg flyttede den derfor ud til mine forældre på Tuxensvej, da jeg ikke kunne blive ved med at holde lukket,” siger hun.

Coronaen trak et tæppe for Lenes hverdag. Fra til tider at arbejde 70 timer i ugen gik hun pludselig til ingenting.

“Det var hårdt, især fordi vi ikke vidste hvad der skete. Man vidste ikke med restriktioner, og måtte man lave nærværende behandlinger? Hver gang jeg får en ny kunde spritter jeg, og det har jeg altid gjort. Når jeg er tæt på ansigtet har jeg maske på, men jeg har ikke gjort andre ting anderledes,” siger Lene, der beder alle spritte hænderne inden de får en behandling.

Hvordan har kunderne reageret på flytningen?

“Alle er glade og positive. Jeg har fået tilbagemeldinger om, at det giver mere ro og er hyggeligere. Selvom det er hjemme ved mine forældre, så er det ikke sådan, at man kommer ind i selve huset. Man har sin egen indgang, så på den måde fungerer det rigtig fint,” siger Lene og kommer ind på overvejelserne omkring at være selvstændstig på fuldtid:

“Man leger altid med tanken om det at være selvstændig skal fylde mere, men jeg er glad for det som det er. Jeg nyder at have en fast base, og  så have min forretning, der er min passion. Det er den sport jeg går til. Så jeg føler ikke, at jeg arbejder 70 timer i ugen. Jeg elsker det,” siger Lene, der har åbent i House of Harmony torsdag, fredag og lørdag.

“Og det passer mig rigtig fint. Jeg skal gå ned i tid på faste job, hvis jeg skal holde mere åbent,” siger hun.

Lene er født og opvokset i Fredericia, og bortset fra den korte afstikker til Nyborg og Københavnsområdet, har hun altid boet i Fredericia. Dermed har hun været vidne til den udvikling byen har været i.

“Vi er virkelig ved at få en skøn by. Jeg elsker at bo herinde. Det tager fem minutter at gå til stranden, og det tager to minutter at gå op på volden,” siger Lene og fortsætter:

“Når jeg har venner på besøg fra andre byer, så siger de, at det er så smukt her. Vi har det hele lige i baghaven. Jeg synes især, at den nye Urbania Beach Bar er fantastisk at komme på. Jeg er meget glad for at komme der, da jeg altid har benyttet stranden meget. Så det at kunne få en god kop kaffe der eller et glas vin er skønt,” slutter Ugens Kurt, Lene Allman.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer