Forside Fredericia Ugens Kurt: Kristoffer L. Riddersholm

Ugens Kurt: Kristoffer L. Riddersholm

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Kristoffer L. Riddersholm, der er idrætskonsulent i Fredericia Kommune, er på farten for tiden. Han er at se mange steder i bybilledet, men han har en ledig stund, og vi har sat ham i den varme stol på Kurt’s Kaffebar, hvor vi blandt andet hører om hans baggrund, dagligdag, samt taler om e-sport.

Kristoffer, tak fordi, du ville drikke en kop kaffe med os, lad os starte med at høre om din uddannelse.

“Jeg er uddannet Folkeskolelærer, og har samtidig en bachelor i Idræt og sundhed,” siger Kristoffer og fortsætter:

”Jeg synes, at jeg har fundet min rette hylde. Idræt har altid fyldt meget i mit liv og det er noget, der vel nærmest kan betegnes som en livsstil for mig”

Kristoffer har fundet et job, som han elsker på alle måder, han udlever en stor passion.

”Det er et drømmejob at arbejde med idræt på de forskellige niveauer, der er med foreninger og events, samt at udføre politiske målsætninger. Det er rigtig spændende og givende,” fortæller Kristoffer.

Hvor længe kan du se dig selve fortsætte som idrætskonsulent?

”Umiddelbart kan jeg ikke se, at jeg ikke skal kunne være i jobbet i mange år endnu. Det er jo ikke noget med, at jeg skal kunne løbe ti km og alt sådan noget. Jeg kender dog mig selv godt nok til at vide, at jeg vil have udfordringer, men jeg har det rigtig fint med jobbet, hvor vi sætter idræt på dagsordenen

Pt. har Kristoffer meget at se til med feriesjov, men derudover er der også andre projekter i støbeskeen.

”Lige på den korte bane er det den populære skøjtebane på Gasværksgrunden, jeg arbejder med, men i det nye år skal vi arbejde med etableringen af et idrætsråd. Et råd, hvis arbejde, vi skal understøtte administrativt, forklarer Kristoffer.

Hvad har været det fedeste, du har været med til som idrætskonsulent?

”Der har været en del ting, men blandt andet feriesjov, som er en fed oplevelse på mange måder. Det er vigtigt for idrætsforeningerne, at de får kontakt til nye medlemmer på den måde og som idrætskonsulent skal man iscenesætte idrætslivet, og det er feriesjov med til. Det er også spændende at arbejde med events, løb, triatlon og hvad det nu må være. Vi har netop taget hul på fodboldfitness, og det passer også med konceptet til Fredericia Kommune, som gør sig tanker med aktivt liv. Sidste år lavede jeg et fodboldstævne for udsatte og hjemløse, det var fedt. Historien med, at jeg tidligere har arbejdet med udsatte grupper i andre funktioner, gør det specielt.”

Kristoffers fritid

Kristoffer har altid været passioneret, inden for sport, men hvor stammer interessen fra sport henne?

”Det er pudsigt. Min far var musiker og min mor pædagog. Det var ikke kondiskoene, som vi fik snøret som det første, men min mor havde dog en forståelse for, at vi skulle røre os. Jeg spillede håndbold i mange år som ung. Vi var en god gruppe fra Odense, der begyndte til volley og havde mange gode år, hvor vi blandt andet blev Danmarksmester i Fredericia Idrætscenter. Qua studier har jeg også været aktiv der i forbindelse med blandt andet skiløb, og så dyrker jeg meget cykling. I min studietid fik min far præget mig lidt, så jeg spillede musik, men så faldt jeg tilbage til sport. Det fylder også meget den dag i dag i min hustrus og børns liv,” siger Kristoffer.

Hvad går du egentlig mest op i?

”Cykling går jeg mest op i kombineret med ski og en smule triatlon. Jeg har pt. en skulderskade, der holdt mig lidt tilbage med svømning, men ellers har jeg været meget aktiv med triatlon og håber at vende tilbage,” forklarer Kristoffer, som også er sportsfanatiker foran tv’et:

”Jeg ser alt, virkelig alt. Lige fra fodbold, håndbold og så selvfølgelig til cykling. Er der sport, så er det der fjernbetjeningen stopper. Når er er OL ser jeg alt det, som jeg kan slippe afsted med.”

Hvad går din fritid ellers med?

”Jeg er meget aktiv selv, som jeg har nævnt med blandt andet cykling. Familien bruger jeg tid med, og de er også alle aktive. Når vi er afsted sammen, så har vi typisk cykler på taget af bilen. Vi har også hund og hus, der skal passes. Vi prioriterer familielivet og vennerne rigtig meget generelt. Jeg har selv en stor omgangskreds qua mine forskellige studier, og vi har venner i hele landet, som også skal ses,” siger Kristoffer.

Som en der er aktiv, ser Kristoffer også Fredericia som den perfekte base med de forskellige muligheder, der er i byen.

”Jeg er virkelig begejstret for de muligheder, vi har. Vi går ved stranden, i skove, tager til Trelde og alt det der. Vi bruger også naturen til at løbe og cykle, mens vi bruger byen ufattelig generelt også,” fortæller Kristoffer, der også bruger naturen arbejdsmæssigt:

”Det er interessant i mit arbejde at bruge naturens faciliteter, og det bliver der endnu mere af. Naturen er den største arena har en kåring fra naturstyrelsen slået først, og der har Fredericia et stort potentiale.”

Hvilke muligheder ser du i Fredericia på den front?

”Vi har Madsby, Hannerup og hele kyststrækningen. Vi har aktiv crossfit, som bruger faciliteterne udenfor, så der er bestemt mange muligheder”

Fredericiansk sport

Med en idrætskonsulent siddende foran mig, kan jeg ikke undlade at spørge Kristoffer ind til den moderniserede thansen Arena, som han siger følgende om:

”Det er virkelig blevet en indgangsportal, som på bedste vis præsenterer Fredericia Idrætscenter, når man kører forbi. Det ser stort og flot ud. Jeg så selv åbningskampen i arenaen, som forhåbentligt kommer til at rumme mange gode fremtidige oplevelser,” fortæller Kristoffer, der også i ny og næ er på Monjasa Park for at se FC Fredericia:

”Jeg er ikke fast derude, da det ikke er altid søndagen passer til det. Jeg har været forbi en del gange, og har også sæsonkort derud til pga. mit trænerarbejde i Fredericia KFUM. Når jeg har tid kommer jeg gerne, og jeg følger generelt fredericiansk sport tæt. Det er noget, vi vender, hver mandag på vores kontor, og en del af mit job er også at følge med, hvordan det går de lokale aktører.”

Både FHK og FC Fredericia er med i toppen af 1. division, og det er noget Kristoffer også hæfter sig ved.

”Jeg er godt opmærksom på ambitionerne, og det er vigtigt at kigge på det i en proces. Jeg tænker ikke, at der varer længe før håndbold er i ligaen – de spiller godt, synes jeg. Fodbold spiller også godt, og er med i toppen. I rugby gør man et godt stykke arbejde i EGIF, og eksempelvis er svømning også på vej frem på ungdomssiden, og triatleterne gør det fremragende på verdensplan. Der er også godt gang i den med BMX og i cykelklubben, og vi er også dygtige i skydning, så vi har mange idrætsgrene, hvor vi er dygtige. Og hvem ved, hvor man er med e-sport,” fortæller Kristoffer

Som idrætskonsulent, kan du så sige lidt e-sport som en sportsgren?

”Jeg håber, at vi kan få det placeret som en sport på den måde, at den rummer mange elementer, som ikke kan stå alene. Det skal kombineres med fysisk udfoldelse. Jeg håber, at man i Fredericia vil lave det med tanke på, at man laver det for at holde sig i gang. Andre projekter i Trekantsområdet har også fysisk træning som en del af elementet, så det er rigtigt spændende at arbejde med. Det kunne være fint, hvis man kunne bringe det ind i en foreningssammenhæng, og man skal anerkende, at mange har interesse for e-sport,” lyder den afsluttende replik fra Kristoffer, der denne onsdag, apropos e-sport, skulle i Bøgeskovhallen til netop E-sport, der var på programmet for Feriesjov i efterårsferien.

Fakta Kristoffer L. Riddersholm:

40 år
Født i Aarhus og opvokset i Odense
Er gift
Har to børn
Har en hvid hund, der hedder batmand
Har boet i Fredericia siden 2008
Har været ansat som idrætskonsulent i Fredericia Kommune i knap to år
Er uddannet folkeskolelærer, bachelor i idræt og sundhed, medievidenskab, master i børne- og ungdomskultur

https://www.byensrens.dk/
Annonce