Forside Erhverv Ugens Kurt: Jan Juul

Ugens Kurt: Jan Juul

DEL
Jan Juul
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jan Juul har meget at se til for tiden, både privat og erhvervsmæssigt. Den 44-årig indehaver af Juul, der i fredags flyttede ind i Danmarksgade i den gamle Tiger-butik, har haft travlt med at flytte både butikken og privat, hvor Trine og Jan Juul flytter ind i en lejlighed over butikken. Læs her historien om Jan Juul i Ugens Kurt, hvor han kommer ind på flytningen af både butikken, den private flytning, passionen til fodbold og meget mere.

Det er fredag. Der er Sommerrock og Open By Night i Fredericia. Solen skinner, og der er stille. Klokken er 8:30, men klokken 10:00 går det løs. Butikkerne åbner til en af de helt store dage, men det er en endnu mere speciel dag for Jan Juul. Juul slår dørene op i det nye lokale i Danmarksgade, som de har gjort klar på rekordtid siden butikken på Vejlevej havde sidste åbningsdag d. 26. maj.

Før åbningen af den nye butik får vi snak med Jan Juul, som alle i dag kender som den forretningsdrivende tøjmand. Efter endt folkeskole lignede det dog ikke, at det var den vej det skulle gå, da han startede på en uddannelse i en helt anden branche.

”Jeg var i lære som tømrer, men fandt ud af det ikke var mig efter et halvt år. Håndværker var ikke mig, jeg ville have med kundebetjening at gøre. Efter et år på handelsskolen kom jeg så i lære hos Jørgen og Jørgine. Det var fantastisk for mig. Alle unge drømmer jo formentlig om at få sit eget på et tidspunkt, og det gjorde sig også gældende for mig. Det lykkedes så for snart ni år siden,” siger Jan Juul.

Forinden tiden som selvstændig har Jan Juul været hos flere forskellige tøjkæder, hvor rammerne har været forudbestemt. Den slags skal han ikke tænke over mere.

”Det er fantastisk selv at bestemme. Vi kan lytte til kundernes behov, jeg er ikke god til at arbejde inden for rammer. Jeg har det godt med frie tøjler, hvor man må gøre, hvad man vil,” forklarer Jan, der særligt bliver drevet af par bestemte ting:

”Det at sætte sig præg på butikken, lysten til at møde kunder, lysten til en god service. Folk skal føle, at man er en del af butikken, når man kommer ind. Det driver det. ”

Jan driver butikken sammen med hustruen Trine. Det ser han ikke noget problem i, da de trods samme arbejdsplads ikke går op og ned ad hinanden hele dagen. De tager heller ikke arbejdet med hjem.

”Vi har været her sammen i snart ni år. Vi har hver vores ansvarsområde. De to butikker vi har haft, er store butikker. Vi har altid haft dametøj og hun kan ekspedere i herreafdelingen og jeg i dameafdelingen, så vi er gode sparringspartnere,” forklarer Jan og fortsætter:

”Da vi har 300 kvadratmeter, går vi ikke op og ned ad hinanden, der er altid noget at lave. Det er sjældent vi går samme sted. Hun laver også regnskab og sådan noget. Vi er gode til at når vi har fri at lade arbejde være arbejde og være familie, når vi kommer hjem,” udtaler Jan og kommer ind på segmentet, der kommer hos Juul:

”Det er alle mulige kunder. Vi ligger i et segment, hvor der er rigtig mange mennesker. Vi er ikke helt dyre, ikke helt billige, vi er midt imellem. Vi dækker bredt, men dog ikke de helt unge, nok mere fra 20 år og opefter.”

Hvordan er det at flytte fra Vejlevej efter 8,5 år?

”Vi flytter ned til, hvad vi tror og ved er bedre. Det er ikke sørgmodigt, selvom det har været fantastisk. Vi fører butikken videre i samme ånd. Det er kun facaden, der er anerledes. Vi flytter ikke butikken og siger farvel, men vi fortsætter. Vi flytter ned i noget, der er fantastisk,” understreger Jan Juul, der særligt i den seneste tid har haft travlt med flytning af boligen og butikken:

”Det er foregået de sidste 14 dage, hvor vi har flyttet. Vi brugte fire dage på at flytte butikken, tidligt op og sent hjemme, fordi vi gerne vil åbne en flot butik,” forklarer Jan, som i ugen op til åbningen også har haft besøg, mens arbejdet med at flytte butikken har stået på:

”Der er mange, der har luret lidt. De kunder der har været, har været positive. Vi manglede lidt strøgkunder, og dem får vi nu. Vi får glæde af Sommerrock, krydstogtskibene osv. Jeg tænker ikke på gæsterne, men alle dem der ser skibene, som skal shoppe.”

Med åbningen i Danmarksgade og i gågaden skulle man tro, at det bliver hårdere at drive Juul, men det er ikke tilfældet, mener Jan, der har et nyt tiltag i ærmet i forbindelse med åbningen i byen.

”Jeg har savnet at arbejde flere timer, jeg har savnet aftenåbningerne. Det bliver ikke hårdere, det bliver mere spændende. Vi har også udvidet onsdag med at holde åben til klokken 20:00. På Vejlevej havde vi aftaler med kunder om, at de kunne komme uden for åbningstid efter aftale, men nu har vi besluttet at holde onsdagsåben til klokken 20:00,” forklarer Jan Juul.

Fodbold, fodbold og fodbold

Når den ikke står på arbejde, har Jan Juul én særlig passion. Direkte adspurgt på, hvad tiden går med, når den ikke står på arbejde, lyder svaret:

”Fodbold, fodbold og fodbold. Jeg følger mine to drenge, når de spiller og jeg er også selv træner for et hold. Jeg følger Mathias (Jacobsen, red.) overalt i landet med FC Fredericia, som han netop har forlænget med, uanset om det er i Skive, Amager eller andre steder langt væk,” siger Jan, mens FC Fredericia-anfører Christian Ege, meget apropos fodbold, lagde vejen forbi Kurt’s Kaffebar.

Samtidig med, at Juul flytter ind i butikken i Danmarksgade, flytter Trine og Jan også privat. Det betyder en del for familien.

”Vi får mere fritid nu, hvor haven ikke er der mere. VI får mere frihed. Jeg glæder mig til at gå ture på voldene og på Østerstrand med familien. Vi glæder os til at nyde bylivet, som vi får nemmere ved nu,” forklarer Jan, der også glæder sig over at kunne følge med i byudviklingen fra tætteste hold, heriblandt i Kanalbyen:

Har man været et par gange på Monjasa Park, ved man også Jan Juul er en del af den faste tilskuerskare.

”Det er et sted, hvor man netværker og snakker med borgere, men selvfølgelig også ser noget god fodbold. Qua Mathias spiller der, betyder det noget og mange snakker fodbold i butikken, når de kommer. Så skal vi lige vende weekendens kamp, det er meget hyggeligt,” siger Jan og kommer ind på succesen for FC Fredericia i pokalturneringen, hvor det i den forgangne sæson blev til en plads i semifinalen:

”Det synes jeg er fantastisk for byen – man kom på landkortet med holdet. Jeg synes, at det er fedt og der er et samlingspunkt med både håndbold og fodbold.”

Det er ingen hemmelighed, at du godt kan lide FC Fredericia, men du ser vel også fodbold i tv og har et udenlandsk favorithold?

”Jeg er kæmpe Real Madrid-fan, så jeg er glad for tiden efter Champions League,” lyder ordene fra Jan Juul med hentydning til Real Madrids triumf i den store turnering.

Fakta Jan Juul
Alder: 44 år
Gift med Trine
3 børn
Gik i folkeskole i Middelfart
Udlært i Jørgen og Jørgine
Annonce
DEL