41-årig David Gulløv er folkeskolelærer, men han var spidskandidat for Det Konservative Folkeparti ved kommunalvalget i 2017, og så er han også formand i Fredericia KFUM samt i bestyrelsen hos FC Fredericia. Lær i denne udgave af Ugens Kurt David Gulløv endnu bedre at kende, og læs blandt andet om hans rumænske eventyr.

David og jeg har lige været ude i Super Brugsen på Nymarksvej, hvor David sagde tak til to frivillige, der havde uddelt OK-kort til fordel for KFUM.

Vi tager efterfølgende ind på Kurt’s Kaffebar. David sidder allerede klar på bænken ude foran, og sammen går vi ind og bestiller. Selv tager jeg en klassisk sort kaffe, mens David er på cola-vognen i dag. Der er godt fyldt på Kurt’s denne fredag eftermiddag, men vi finder et ledigt bord og sætter os for at tale med David.

Vi starter helt fra basis, og hører om Davids livsforløb fra skoletiden og frem til den dag i dag.

”Jeg startede på Lillebæltsskolen, hvor vi havde det rigtig sjovt. Det var dengang skolen lå i Slesviggade. Jeg gik på skolen med en af mine bedste venner, og vi fulgtes ad igennem skoletiden. Jeg skiftede til Sct. Knuds Skole, og det gjorde hun også. Vi lavede alt muligt sammen dengang. Da vi gik ud af skolen, skiltes vores veje. Det sjove er så, at efterfølgende er min kone blevet gode veninder med hende, så vi ses stadig den dag i dag,” siger David, der efter endt skoletid tog en HF på Fredericia Gymnasium:

”Det var en sjov tid. Når man kommer i klasse med folk, hvor man går i spind, er det altid sjovt. Man kunne også finde alle “typer” i klassen. Lige fra de sjove unge, der skulle lave fis og ballade til de mere modne, der koncentrerede sig om uddannelsen. På HF kunne der godt være lidt forskel aldersmæssigt, det ved jeg ikke om der er i dag, men den ældste var 35 år og havde børn. De fleste af os andre var omkring de 20 år,” forklarer David.

Det rumænske eventyr

Som nævnt har David haft et rumænsk eventyr, og det startede netop efter HF. Eventyret har haft stor betydning for David, der fandt sin kone Cristina under eventyret i det rumænske.

”Efter jeg havde afsluttet HF, tog jeg et halvt år til Rumænien og var frivillig i en børnehave. Det var tilfældigheder, der gjorde, at det blev sådan. Jeg havde egentlig mest lyst til at tjene penge. Jeg arbejdede på Shells tankstation på Vejlevej. Jeg ville tjene penge til at tage ud at rejse og opleve Europa. Min far og mor havde en idé om, at jeg kunne tage til Rumænien for at være frivillig. Vi kendte nogen, der koordinerede nødhjælp i landet. Det var i midt 90’erne, så det var ikke lang tid efter murens fald. Dem vi kendte arrangerede det, og jeg mødte ham den ene, der sagde, at det ikke kunne blive et børnehjem, da det var for hårde vilkår. Han sagde, at han godt kunne få mig ind i en børnehave. Fra da jeg mødte ham, og til jeg var i Rumænien, gik der vel 14 dage,” fortæller David og kommer ind på de lykkelige omstændigheder, der skete i Rumænien:

”I min tid dernede mødte jeg min kone, så da jeg kom hjem, tog jeg tilbage for at arbejde og tjene penge til at få råd til flere ture i Rumænien. I to år arbejdede jeg som pædagogmedhjælper på Skjoldborgvejens Skole. Det var startskuddet til at læse til lærer, som jeg gjorde i 1999. Efter jeg blev færdig i 2003 blev jeg ansat på netop Skjoldborgvejens Skole, så noget må jeg have gjort godt i min tid som pædagogmedhjælper,” siger David, der den i dag er ansat på Ullerup Bæk Skolen Afd. Nørre Allé:

”Jeg startede med at have 1., 2. og 3. klasse. Efter nogle år åbnede en mulighed sig ved udskolingen, som jeg greb”, fortæller David.

David Gulløv og Fredericia KFUM

David er formand i Fredericia KFUM, men hvordan startede hans store kærlighed til klubben egentlig? Det spurgte jeg ham om.

”Da jeg var en lille dreng, spillede jeg bold i KFUM, og da min egen søn blev stor nok til bold, blev han også meldt ind, det var før jeg blev formand,” udtaler David og fortsætter:

”Jeg har den opfattelse, at man skal hjælpe, hvor man kan, så jeg har givet en hånd med,” forklarer David og kommer ind på, hvordan han blev formand for Fredericia KFUM:

”Gennem mit engagement blev jeg valgt ind. Da den gamle formand valgte at stoppe, blev jeg spurgt, om jeg ville træde til, og så blev jeg valgt. Jeg har altid elsket en udfordring. Det at træde ind som formand var en udfordring. Det var en spændende mulighed for at finde ud af noget om mig selv og lære nogen ting. Jeg har blandt andet lært en del om det at drive en lokal fodboldklub.”

Hvad har været den sjoveste oplevelse som formand?

”Der har været mange, men det var blandt andet sjovt at arrangere 100års fødselsdag i 2016 med koncert, festmiddag og alt det, der hører til. Det er også sjovt, når vi har en stor turnering. Her tidligere på året prøvede vi at arrangere en ny udendørsturnering. Der var 100 tilmeldte hold. Jeg var ude at dirigere trafikken, og vi havde ikke plads til alle bilerne, men det gik heldigvis alligevel,” fortæller David, der ikke kan spå om, hvor længe han fortsætter som formand:

”Man skal ikke holde fast i en taburet. Så længe jeg har noget at byde ind med, vil jeg gerne fortsætte.”

Vil fortsætte som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Udover at være aktiv i KFUM er David også politisk aktiv, men det lå ikke i kortene fra barndomshjemmet, at han skulle blive det.

”Min familie har ikke engageret sig dybt i politik, men jeg har altid i mine fag som lærer med samfundsfag osv. interesseret mig for det og fulgt med i medierne. Gentagende gange har elever opfordret mig til at stille op. Det var ikke dem, der fik mig til det i sidste ende, men jeg tænkte over det efterfølgdende. Da jeg stillede op første gang, havde jeg tænkt over det i noget tid. Jeg undrede mig blandt andet over, hvor politikerne med integritet blev af, den del står for mig som noget af det vigtigste. Lokalpolitik handler for mig at se om borgerne og byen har de bedste faciliteter til at udvikle sig,” siger David.

Hvordan endte du med at blive Konservativ?

”Jeg har faktisk stemt lidt af hvert gennem tiden. Da jeg valgte at stille op, havde jeg sat mig ned og kigget på forskellene. Der er mange gode ting i alle partierne. Det værdisæt, der passede bedst på mig, var hos Det Konservative Folkeparti,” forklarer David.

Ved det seneste Kommunalvalg i 2017 var David Gulløv spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, men den politiske karriere er ikke forbi endnu.

”Jeg tror det ikke, at det er slut. Valgkamp er enormt spændende. Det er hårdt, efter man ikke har fået det ønskede valg, men det er fedt at snakke med folk i gaderne. Det er så spændende, at jeg sagtens kunne se mig selv stå i gaderne igen,” fortæller David.

Vil du også fortsætte som spidskandidat?

”Også som spidskandidat. Igen, man skal ikke holde fast i at være det, hvis der er en bedre. Det er op til partiet at afgøre. Jeg håber at få titlen igen,” siger David, der har ting han vil gøre anerledes til næste valg:

”En ting som vi kunne gøre anderledes, er at være flere på gaden og flere sammen. Jeg stod meget alene med det. Det er opslidende at stå med en pavilion som den eneste. Det har været det værd, men det koster. Jeg fortryder intet, jeg fortryder ikke min valgkamp. Jeg førte en god, sober valgkamp og jeg kan se folk i øjnene stadigvæk og jeg kan se mig selv i øjnene.”

Drømmer om teaterbygning a la Sydneys operahus

David har bortset fra den lille afstikker til Rumænien altid boet i Fredericia. Derfor er han at betragte som en rigtig fæstningsdreng. Derfor spørger jeg ham til sidst, hvordan det er at se udviklingen i byen.

”Det er fantastisk fedt. Det er kun gået den rigtige vej, men vi har lang vej endnu. Jeg drømmer om et fæstnings- og kulturcenter. Jeg kunne også godt tænke mig et nyt, flot teater nede ved havnen. Jeg havde gæster på besøg for noget tid siden, hvor vi kørte over Den Nye Lillebæltsbro. Jeg sage til dem, at da jeg var barn kunne man se store, sorte skorstene med røg. Jeg drømmer om, at man i horisonten kan skimte et flot teater,” siger David.

Selv spørger jeg, om vi er ude i noget arkitektur a la operahuset i Sydney. David nikker.

”Det skal være sådan, at man tænker: Der skal vi ned. Hvis man laver en bygning, der ligner rådhuset, så skal vi selv bygge og betale det. Vi skal lave noget kvalitet a la operahuset i Sydney, og det kan også gøre, at man kan få fonde indover til at støtte det, så det ikke er os, der skal betale det hele selv,” lyder det fra David Gulløv.

Fakta David Gulløv:

41 år
Stort set altid boet i Fredericia
Gift med Cristina
Har to børn
Gik på Lillebæltsskolen og Sct. Knuds Skole
Har en HF taget på Fredericia Gymnasium
Uddannet lærer
Lærer på Ullerup Bæk Skolen, Afd. Nørre Allé
Formand i Fredericia KFUM
Bestyrelsesmedlem i FC Fredericia

https://www.facebook.com/mrhoejer/