Hver uge sætter Fredericia AVISEN spot på en aktuel fredericianer. Vi inviterer ham eller hende på Kurt’s Kaffebar i Jyllandsgade for at høre om alt mellem himmel og jord. I denne uge er det den 27-årige Daniella Bjørnsted Andersen.

Kurts Kaffebar tager sig ud med næsten international stemning denne fredag, hvor vi sætter den unge butikschef Daniella Bjørnsted Andersen stævne. Der snakkes engelsk i den ene krog, udebetjeningen er kommet i gang og ved højbordet sidder vi, jeg har Daniella Bjørnsted over for mig.

Daniella er butikschef i Fakta i Taulov, hun er en kvinde med ben i næsen, som har haft et stort ansvar i en ung alder. Vejen til det gode købmandsskab har allerede været en lang rejse. Daniella ville egentligt være noget andet, men omstændigheder gjorde, at hun sadlede om. Som ganske ung kom et stort bump på vejen, da Daniella i en alder af kun otte år mistede sin elskede far.

“Selvom, at jeg er den mellemste i en søskendeflok på tre, har jeg altid følt, at det var mig, der skulle holde familien sammen, være den stærke – den skulle holde humøret oppe”, siger Daniella.

Oplevelsen med tabet af sin far, har været med til at skabe den drivkraft, der hedder at komme videre og have ansvar for sit arbejde. “Da jeg kom til verden ville min far gerne have, at jeg var en dreng, så miljøet med fodbold og en far, der var fodboldtræner gjorde også, at jeg spillede med drenge. Det nød min lillebror godt af senere”, siger Daniella.

Fakta

Daniella ville egentlig havde været autolakerer. “Jeg har aldrig været sådan pige-pige. Jeg har altid taget fat, så det interesserede mig mere end de traditionelle pigefag”, siger hun. Hun startede på uddannelsen som autolakerer, men på grund af helbredsforstyrrelser kunne faget ikke forenes med hendes astma. “Jeg fik det fysisk dårligt, så det var med stor ærgrelse, at jeg skulle pakke mine ting og sige farvel til vennerne på skolen i Silkeborg”, siger Daniella.

I stedet blev det Fakta som fik glæde af Daniellas arbejdsiver og drivkraft. Hun startede som ungarbejder i Vendersgade. Allerede i Vendersgade blev hendes talent spottet. Selvom hun “kun” var ungarbejder følte hun hurtigt vigtigheden af at være en del af et team. Hun fik smag for det og kan godt se med sin viden i dag, at hun allerede dengang fik lidt flere opgaver end normalt.

Da hun blev 18 år gammel, var der ikke mere plads i Vendersgade, så derfor gik turen til Fakta Skansevejen. Det var Fakta som hjalp hende videre til Skansevejen og allerede som 18 årig stod Daniella som nøgleansvarlig. Da hun så afsluttede skolen, var der ingen tvivl om fremtiden og hun startede i lære i Fakta. Normalt efter et år kan man fortsætte i SuperBrugsen eller Kvickly, men hendes loyalitet til Fakta gjorde, at hun blev. Næste skridt lå lige efter, da hun allerede som 20 årig blev souschef i Fakta i Urhøj ved Vejle. Der gik ikke lang tid, før hun steg i graderne igen og blev en af de yngste butikschefer i Faktas historie. Som 21 årig bliver Daniella butikschef på Enghavevej i Vejle, i dag har hun allerede over 5 års erfaring som chef.

Taulov

Nu er den unge dame med fart på, butikschef i Taulov, et job hun har haft siden august 2017. Hun ved godt, hvad hun vil og spilder bestemt ikke tiden. Det er sjældent, at folk er mange år i Fakta-regi, men hun er på vej længere op ad stigen. Hun bruger nu sin erfaring til at være cheftræner. Det vil sige, at hun hjælper og træner andre. “Mit mål er, at jeg skal være salgschef. Vi arbejder henad at træne mig og give mig værktøjer til at blive endnu bedre, efter cheftræner bliver man salgschef, det er mit næste mål”, siger Daniella.

“Der var en kort periode i Fakta, hvor jeg ikke blev hørt selv. Det gjorde mig fokuseret og klar på, at jeg lytter og er en teamplayer, alle skal have lov til at komme med forslag, nogle kan have bedre forslag end mig”, siger Daniella om et af hendes mantraer, i sin egen ledelse, får hun alle med. Daniella snakker meget og dedikeret om hendes virke og kærligheden til Fakta. Jo mere hun fortæller om hendes ledelsesstil, kan man forstå, at hun er loyal og når hun har en plan, overholder hun den.

Privat

Daniella er ligeså loyal og trofast, når det kommer til kærligheden, hun mødte ligeledes hendes mand, da hun kun var 16 år gammel. De har sammen to børn en af hvert køn. Det var en fordel at nå at blive butikschef, før hun fik børn, husker hun. Den lille familie har hus i Erritsø og en lille chihuahua. “Da vi fik hunden boede vi i lejlighed, næste gang skal vi have en stor hund”, griner Daniella.

“Fritiden går med børnene og vi hygger meget, selvfølgelig skal de tidligt i seng, men vi er meget sammen”, siger Daniella. Hendes datter er meget kreativ, så det går der også tid med. I Fredericia er det mest Dinos Legeland ungerne er vilde med, og Madsbyparken vokser på den største, som tidligere var lidt bange for dyr.

Daniella tror ikke helt, at hun selv bliver pige-pige, et begreb hun har brugt et par gange i samtalen. Datteren vil gerne have neglelak og kjole på, men alligevel er hun også ude at skrue bil med hendes far. “Det bliver spændende at se, hvem hun kommer til at ligne”, griner Daniella.

Opråb til andre kvinder

“Jeg synes, det er vigtigt, at selvom man er butikschef som kvinde, kan man godt være mor, eller faktisk mor og butikschef ved siden”, siger Daniella. Hun tror, der er mange, der er skræmte af åbningstiderne, “det er ikke så umuligt som alle tror det er”, siger hun.

“Jeg synes personligt, det har været en fordel, at jeg blev butikschef inden jeg fik børn, jeg skabte et team og lærte at være butikschef”, siger Daniella. Da hun kom tilbage fra barsel, vidste hun, hvordan tingene fungerede og følte, at hun var blevet en bedre leder, efter hun fik børn.

Vi kunne snakke længe, men dagen kalder på den travle Fakta-kvinde. Det var sjovt nok endnu en Ugens Kurt, som ikke drikker kaffe. Men jeg nød min Latte.